2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Klímavédelmi akciónap hétfőn, Miskolcon

2015 decemberében az ENSZ klímacsúcson Párizsban a világ döntéshozói egy új nemzetközi éghajlatvédelmi megállapodásról döntenek. A jelenleg asztalon levőnél azonban nagyobb elköteleződés szükséges a klímaváltozás kordában tartásához, a fejlődő országok klímavédelmi segítéséhez és az energia-forradalomhoz, azaz hogy a ma még fosszilis alapú gazdaságainkat biztonságos, energiatakarékos és tiszta energiákon alapulóvá alakítsuk, amelyben a lakosoknak, közösségeknek érdemi beleszólásuk van energiaellátásukba.

Egyre több lakos és közösség, szerveződés hallatja szavát és vesz részt a gyakorlati éghajlatvédelemben, azaz mutat példát az energia-forradalomban energiatudatos életmódjában, háztartásában, településén. Ezért Párizsig a Föld Barátaival együttműködésben eljuttatjuk a lakosok, közösségek üzeneteit a döntéshozóknak, hogy a valódi energia-forradalmat és a közösségek munkáját a jelenleginél jobban segítsék elő Párizsban és azon túl.

Az MTVSZ és tagszervezetei „Üzenj Te is Párizsra” akciókörútja keretében a hazai lakosság üzenhet a párizsi klímacsúcsra, kiállítás keretében bemutatjuk az éghajlatvédelem és a nemzetközi fejlesztés összefüggéseit, a Föld Barátai nemzetközi zöldszervezet segítségével őslakosok és más, klímaváltozás által érintett csoportok üzeneteit.

Ezúton tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket a miskolci akciónapra!

Program:

A párizsi Eiffel torony kicsinyített másának megépítése papír/fa téglákból,

Klímaüzenetek készítése a fotó üzenőfalnál,

Kvíz kitöltetése járókelőkkel (ajándékba vászonszatyor, jegyzetfüzet, stb.).

Időpont: 2015. szeptember 21. (hétfő), 10-18 óra között: Miskolc,

Helyszín: Miskolc, Erzsébet tér, napóra

Szervező: Ökológiai Intézet Alapítvány, Közreműködők: Placc” Köztéri Művészeti Egyesület, Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskola, Factory Aréna,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…