2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a választókerületében idén iskolát kezdő közel 1.000 első osztályos gyermek részére ad át tanszercsomagot

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a választókerületében idén iskolát kezdő közel 1.000 első osztályos gyermek részére ad át tanszercsomagot

„Itt Miskolcon egy hihetetlenül összetartó és erős közösség él. Ez garantálja azt is, hogy az itt felnövekvő gyerekek erős és büszke felnőttekké váljanak, olyanokká, akik soha nem felejtkeznek el borsodi gyökereikről.” – kezdte tájékoztatóját Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

A helyi közösség erejét és összetartását bizonyítja az is, hogy az idei tanév kezdetén a választókerületében közel 1.000, iskolaéveit kezdő első osztályos diáknak tud Csöbör Katalin országgyűlési képviselő egy kis ajándékkal kedveskedni. A csomag tartalmaz az iskolakezdéshez szükséges írószereket és tisztasági szereket. Remélve, ezzel sok családnak könnyebbé válik az iskolakezdés.
„Minden eszközzel a magyar családokat szeretnénk erősíteni ezért idén ősztől a 9. évfolyamig valamennyi gyermek ingyen kap tankönyveket, hogy ezzel is könnyítsünk a családok terhein. Ez több mint 1 millió gyermeket és sok ezer családot érint.  Ezen túl minden általános iskolás és a négyosztályos gimnáziumok első évfolyama számára ingyenes lesz a tankönyv.  
Mivel úgy hisszük, hogy minden egyes gyermekeinkre költött forint, valamint a magyar családok támogatása a jövőbe való legjobb befektetés, ezért egy Európában példanélküli, átfogó és ingyenes gyermekétkeztetési programot indítottunk. Minden eddiginél többet, jövőre mintegy 79 milliárd forintot fordítunk gyermekétkeztetésre.” – folytatta a képviselő.
Ezúton szeretné hangoztatni, hogy a rászoruló gyermekek szülei az őszi, a téli, a tavaszi és nyári szünetben is igényelhetik az ingyenes gyermekétkezetést a helyi jegyzőnél. Éljenek a lehetőséggel!
„Az egész országra kiterjedő, több mint 80 milliárdos iskolafejlesztési programot indítottunk. Országszerte sorra épülnek vagy újulnak meg tantermek, tanuszodák, tornatermek és iskolák. Ezeknek a fejlesztéseknek a célja, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, és több lehetőségük legyen a sportolásra.
Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a magyar gyermekek jobb oktatásban részesüljenek és jobb körülmények között tanuljanak.” számolt be a főbb fejlesztésekről az országgyűlési képviselő.
„A magyar emberek az elmúlt években visszaszerezték a hitüket, közösen egy új jövőképet álmodtak meg és már önbizalmuk és erejük is van ahhoz, hogy az álmaikat valóra váltsák. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre több gyerek születik az országban, egyre többen fedezik fel a családban rejlő erőt, biztonságot és boldogságot.
Magyarországon az elmúlt évek kormányzati és önkormányzati szociális és a családokat támogató politikának köszönhetően sikerül mérsékelni az ország elöregedését.
Ez annak köszönhető, hogy az ország gazdaságának egyik alapelve lett a magyar családok megerősítése, és a gyerekvállalás ösztönzése és támogatása.” – zárta tájékoztatóját Csöbör Katalin.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…