2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Brüsszel támogatja, a miskolci Fidesz is álljon a bérunió mellé

Brüsszel zöld utat adott a Jobbik béruniós kezdeményezésének, Miskolc fideszes polgármestere egyelőre nem biztosította támogatásáról a javaslatot.
A Jobbik történelmi sikert ért el azzal, hogy nemzetközi szövetségeseivel együtt elérte, Brüsszel zöld jelzést adjon a párt béruniós kezdeményezésének, hogy a magyar és a kelet-közép-európai bérek végre felzárkózzanak a nyugati szintre, közölte pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.

Eközben a Fidesz többször is jelezte, elutasítják a béruniót, sőt azzal kampányolnak, hogy meg kell állítani a béruniót támogató Brüsszelt, hisz Kövér László szerint az itt élők kevesebbel is beérik. „Mi a Fidesszel szemben úgy gondoljuk, a miskolciak is megérdemlik, hogy minőségi munkáért minőségi bért kapjanak, hogy elvándorlás helyett a szülőföldjükön boldogulhassanak” – mondta Jakab Péter.

A politikus emlékeztetett: Miskolc polgármestere a legutóbbi közgyűlésen nem volt hajlandó támogatásáról biztostani a béruniót, mondván, már eddig is rekordmértékben nőttek a bérek a városban. Jakab Péter szerint viszont nem a bérek, hanem az elszegényedés nőtt Miskolcon, ezért a júniusi közgyűlésre a Jobbik beterjeszti a bérunió támogatásáról szóló határozati javaslatát, ami egyben lehetővé teszi, hogy minden politikus színt valljon: támogatja vagy elutasítja a miskolciak bérfelzárkóztatását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek