2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az LMP üdvözli a kormány szándékát,

hogy megvédje a gyermekprostitúció áldozatait

Az LMP üdvözli Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár tegnapi kijelentését, miszerint a kormány a belügyminiszter korábbi cinikus kijelentése ellenére mégis kész módosítani a Szabálysértési törvényt annak érdekében, hogy az megvédje a gyermekprostitúció áldozatait.
Hétfőn Szabó Tímea LMP-s képviselő azonnali kérdést tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben cinikusnak és felelőtlennek nevezte a miniszter korábbi kijelentését, miszerint gyerekprostitúció nincs, azon kevesek pedig, akik mégiscsak erre adták a fejüket, önként teszik ezt.
A képviselő rávilágított arra az ellentmondásra, hogy miközben a Büntető Törvénykönyv alapján megrontást követ el, és börtönbüntetéssel büntethető a felnőtt, aki kiskorúval pénzért vagy más ellenszolgáltatás ellenében szexuális kapcsolatot létesít, a Szabálysértési törvény ugyanezt a kiskorút akár elzárással is fenyegeti ugyanezen tevékenység miatt. Magyarán: ugyanaz a gyerek ugyanazért a cselekményért egyszerre sértett és elkövető is.
Szabó Tímea arra várt választ: a kormány hajlandó-e módosítani a Szabálysértési törvényt, hogy az ne ellentétesen, hanem támogatóan hasson a Btk.-ban előírtakra, azaz ne a bűnelkövető és az áldozat közötti érdekközösséget erősítse, hanem az áldozat támogatását, valamint az elkövető felderítését segítse elő. A belügyminiszter helyett Kontrát Károly államtitkár azt válaszolta: a kormány kész lépéseket tenni ebben a fontos ügyben, és kész az elmondottak alapján módosítani a törvényt, amelyhez az LMP segítségét is kérte.  

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…