2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 385 HUF
1 GBP 451 HUF

Várva várt „világsztár”

Mert a napokban a DVTK-hoz igazolt spanyol Luque érkezését valóban világsztár focistának kijáró várakozás övezte a szurkolók, azaz a fórumozók részéről. És a magyar másodosztályból nézve tulajdonképpen ő az is.

José Juan Luque Jimenez pályájának leírása tényleg nem akármilyen szépen cseng. Spanyol első- és másodosztályban játszott több tucatnyi meccset, éveken át, közte igen jónevű kluboknál. (Ahogy a dvtk.eu egyik kommentelője megjegyezte: a regnáló világbajnok válogatott hazájában.) Miután az elmúlt hetekbeli bajnoki felkészülési időszakban pályára lépett párszor diósgyőri mezben, a próbajátékosok egyikeként, és például a Barcika ellen (2-2) be is talált, mint ahogy az MFK Kosice (3-2) kapujában is. Sokaknak, akik a téli hideg ellenére végigfagyoskodták ezeket a találkozókat a hátsó műfüves pályán, veszélyes szabadrúgásaival és ügyes megmozdulásaival máris belopta magát a szívébe a dél-európai labdarúgó. S mikor hazautazott, mondván, gondolkodik a miskolci ajánlaton és családja körében fog dönteni, amellett, hogy néhány drukkerrel pesszimizmusa azt mondatta, „sose látjuk többet”, a többség nagyon is visszavárta. Mondván, ilyen minőségi erősítésekre van szüksége az őszi félszezon után a tabella harmadik helyén tanyázó és tavasszal kimondva-kimondatlanul (a szurkolók többsége által kimondva) az NBII feljutó helyére pályázó Diósgyőrnek. Tegyük hozzá, azon túl, hogy a hétfő este érkezett bejelentés szerint Luque tehát aláírt a DVTK-hoz, több további próbajátékosról is pozitívan határozott a klubvezetés, így piros-fehér mezt ölt az egyaránt tehetséges fiatalnak tartott Vadász Viktor, Pál Szabolcs, Bogáti Péter, a volt kövesdi kapus Tajti Norbert, valamint a bolíviai Vicente Arze.

Ám ahogy jeleztük, a legnagyobb érdeklődést a korábbi spanyol másodosztályú gólkirály legigazolása váltotta ki (Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója tájékoztatása szerint egy évre szól a kontraktus), amit érzékeltetnek a klub hivatalos honlapján hétfő este óta a bejelentéshez fűzött olvasói hozzászólások is. Ezekből idézünk néhányat:

A világbajnok szintjéről igazolni akkor is nagy öröm, ha a fiú levezetésnek szánja. Ha megkérdezik tőle a kedvenc posztját és azon is fogjuk játszatni, akkor sok örömünk lehet benne, abban pedig biztos vagyok, hogy ő nem fog egy pillanatig sem alibizni.

Egyértelműen ez a mai napom fénypontja.

Ugrálok örömömben.

Ez remek hír. Valaki, aki konyít a spanyol nyelvhez, írhatna Facebookon neki egy levelet, hogy mennyire örülünk neki és hogy mennyire szeretjük a csapatunkat is.

Isten hozott! Bienvenudo a Diósgyőr! Nem tudom, mit vagytok úgy oda a korával. Raul hány éves, jah bocs, hogy ugyanúgy 77-es születésű, mint ő. Sztem nagyon jó lesz!

… Mi a baj a korával? 33 éves. Vitya még 36 évesen is tolta nálunk.

Isten hozott nálunk, Luque! Ez nagyon jó hír! Muszáj lesz beszerezni egy pár spanyol zászlót és kiaggatni a kerítésre, hogy otthon érezze magát ezzel is, itt a vadkeleten!

Ezaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzz a legjobb hír ma, amit el bírtam volna képzelni.

Azt hiszem, a csapat és a vezetőség maximálisan megérdemli a dicséretet. Ezt úgy tudjuk leginkább viszonozni, ha nagyon sokan leszünk március 5.-én!

Éljen! Nekem Kulcsár Sanyi jut eszembe, nagyon vártuk és mennyire meghálálta a bizalmunkat! És a szabadrúgások is rá emlékeztetnek. Csak ugyanezt mondhassam egy év múlva is!

Azt is remélem, hogy a sporik megfelelően fogják védeni, nem lenne jó, ha a szezon elején szétrúgnák…

Az NB2 legnevesebb játékosa.

Előélete alapján a legrangosabb légiós sztem a klub történetében. 55 spanyol előosztályú meccs, 222 másodosztályú meccs, ebben a ligában gólkirály, közte olyan csapatoknál fordult meg, mint az Atletico, Sevilla, Malaga, és nevelőklubja a Sevilla kivételével nem is csak pár meccsen… még ha az Atletico 3 évéből 2-t a Segundában is töltött… Éljen!

Most néztem pár Luque-gólt a Youtube-on. A a felét tudja még annak, mint amit ott láttam, akkor érdemes lesz meccsre járni. A meccsen meg két testőrt kéne mellé állítani, nehogy valaki lerúgja.

Remélem, hogy van egy olyan kitétel a szerződésében, hogy heti kétszer a legtehetségesebb diósgyőri fiataloknak egyéni képzést kell tartania. Mert a történet úgy lenne kerek, ha valamit itthagyna a tudásából akkor is, ha már nem játszik Diósgyőrben.

Abban biztos lehetsz, hogy ilyen nincs a szerződésben, úgyhogy a lurkók kénytelen úgy átvenni a tudást, hogy jóóóól megfigyelik a meccseken.

Remélem, nem az lesz, mint tavaly ilyenkor! Bajzát idejött és mindenki istenítette! Aztán eltelt egy kis idő és ugyanazok szidták… Ugyanez történt Brnoviccsal is.

Nem szeretném elrontani a tisztelt nagyérdemű örömködését, de volt az Újpestnek is egy brazil válogatott Túliója…

Ha valaki a fent említett internetes közösségi oldalon szeretné Luquét megtalálni, itt keresse:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000711384850&sk=wall

B.A.

A cikkben is említett eddigi két diósgyőri fellépése alkalmával készül videó-összeállításokban Luque játéka, góljai is láthatók:

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek