2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Az LMP miskolci jelöltjei békét akarnak a nyomortelepeken és nem fotózkodnak örömlányokkal !

Az LMP miskolci jelöltjei békét akarnak a nyomortelepeken és nem fotózkodnak örömlányokkal !

A 2014-es önkormányzati választásokon, a Lehet Más a Politika, Miskolcon mind a 20 egyéni választókörzetben sikeresen összegyűjtötte a megfelelő számú ajánlást. Az LMP-nek miskolci polgármester-jelöltje is van, Csontos Róbert személyében.

Az aláírásgyűjtésünk legfontosabb tanulsága, hogy a miskolciak igent mondtak az ökopolitikára és a helyi modern baloldali politikára! Köszönjük a bizalmat, a lehetőséget!

A választópolgároknak elmondtuk, hogy az LMP Miskolci Csoportja, a 2014-es önkormányzati választásokon két fő üzenet köré csoportosítja politikai mondandóját:

1. Az LMP Miskolcon a nyugodt erő!

2. Nekünk, minden ember fontos!

Mi, miskolci LMP-sek, nem állhatunk a jelenlegi városvezetés oldalára. Nem állhatunk a jelenlegi városvezetés oldalára, mert szerintünk az elmúlt években nem sikerült megállítani az elvándorlást, valóban csökkenteni a munkanélküliséget: ráadásul nekünk nem összeszerelő üzemek, hanem valódi, helyi munkahelyek kellenek! Hol vannak a városrészeket összekötő új kerékpárutak, hol van a beígért új főtér, hol vannak a hátrányos helyzetű gyerekeket felzárkóztató városi programok, hol van, a „zöld város” ígérete? Miért nem támogatják a helyi KKV-kat?

Mi, akik itt Miskolcon támogatjuk, a Lehet Más a Politika országos programját és célkitűzéseit, azt látjuk, hogy Miskolcon valódi politikai versengés helyett, vádaskodás folyik a politikai pártok között. Magukat baloldalinak mondó pártok, alantas módon „románoznak”, és ”idegeneznek”. Úgymond baloldali pártok, úgymond független jelöltjei pedig (kínjukban, vagy félelmükben?) arról nyilatkoznak budapesti rádiókban, hogy ők csak bizonyos alkalmakkor fotózkodnak örömlányokkal és csak életük bizonyos periódusaiban isznak sokkal több szeszes italt a kelleténél.

Szerintünk mindez politikai programnak kevés, életvezetési tanácsnak pedig szánalmas.

Ma, amikor az úgynevezett telepfelszámolások ügye végletesen osztja meg a városi és az országos közvéleményt is, az LMP elemi kötelességének érzi a véleményalkotást. Úgy gondoljuk, hogy erre a problémára a jelenlegi városvezetés által adott válasz rossz. És az a legszörnyűbb, hogy a rossz válaszra, csak még rosszabb válaszok érkeznek. Az LMP 2010 óta folyamatosan vallja, hogy csak a helyiekkel együttműködve lehet megoldani ezeket a problémákat.

„A helyiekkel a helyiekért! – szól jelmondatunk, mert szerintünk csak az empátia, a civil kurázsi és a társadalmi felelősségvállalástól sem irtózó szakértelem együttes felhasználása segíthet. Csakis együttes munkával és erőfeszítéssel hozhatjuk létre a közösen vállalható miskolci kiutat szegénytelepeinkről.

Subicz Róbert,

az LMP megyei elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek