2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Átlag felett a magyar ruházati árak európai összehasonlításban

Átlag felett a magyar ruházati árak európai összehasonlításban

Átlag felett a magyar ruházati árak európai összehasonlításbanJelentős eltérést mutatnak az azonos ruházati cégek árai az Európai Unió tagállamaiban, Magyarországon az árak inkább magasnak mondhatóak európai összehasonlításban – közölte az Európai Fogyasztói Központ (EFK) hálózata. Az uniós fogyasztóvédők májusban 27 országban végeztek ár-összehasonlító felméréseket a legismertebb – Zara, H&M, és C&A – ruházati áruházláncokban. A tagországokban működő központok minden cég kínálatából három női és két férfi ruházati terméket vetettek össze. A felmérés szerint az EU új tagállamaiban a ruházati termékek legalább annyiba kerülnek, ha nem drágábbak, mint a régi tagállamokban.

Magyarország a középmezőnyben található az árak tekintetében, amelyek inkább magasnak mondhatóak európai összehasonlításban. A H&M mindegyik vizsgált terméke olcsóbb Ausztriában, mint Magyarországon, ugyanakkor a C&A és a Zara árai Magyarországon kedvezőbbek, mint nyugati szomszédunknál – fejtik ki a tájékoztatásban.

Az EFK rámutat: a Portugáliában talált árak átlag 10 euróval alacsonyabbak az európai átlagnál, míg – az előzetes várakozásoknak megfelelően – a skandináv államokban jellemzően magasabbak az árak, csakúgy mint Németországban, és az Egyesült Királyságban.

Az európai átlag fölötti árakon lehet vásárolni Szlovákiában is, egyértelműen nem érdemes ruházati termékekért Csehországba látogatni, ahol mindegyik cég minden vizsgált termékét magasabb áron kínálják, mint Magyarországon.

Hozzáteszik: Románia sem tekinthető ideális célpontnak, hiszen itt a kínálat jó része nem elérhető, a fellelt termékeknek pedig mindegyike drágább a magyarországinál.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…