2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Tíz újabb gyanúsított a VII. kerületi ingatlanügyben

Tíz újabb gyanúsított a VII. kerületi ingatlanügyben

Tíz újabb gyanúsított a VII. kerületi ingatlanügybenTíz újabb gyanúsítottat hallgatott ki júliusban a Központi Nyomozó Főügyészség a VII. kerületi ingatlanügyben – közölte a főügyészség vezetője szerdán. Hunvald György polgármestert már fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítják. Hunvald tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt az újabb gyanúsítással szemben, ezt a Legfőbb Ügyészség elutasította. A nyomozást folytató főügyészség szerint a tíz új gyanúsított közül hat „strómanként” működött közre az egyes önkormányzati ingatlanokat megvásárló projektcégekben, mivel csak névlegesen voltak a cégek tulajdonosai, illetve ügyvezetői.

Ezeket az embereket – hasonlóan az ügyben korábban már kihallgatott 5 további „strómanhoz” – közokirat-hamisítás elkövetésével gyanúsítja a főügyészség, mivel közreműködtek abban, hogy valótlan adatok kerüljenek a közhiteles cégnyilvántartásba. A gyanúsítottak közül ketten elismerték a terhükre rótt bűncselekményeket, míg a többiek tagadták. Négy gyanúsított panasszal élt a gyanúsításközléssel szemben.

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta: a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a főügyészség július első felében őrizetbe vette, majd pedig gyanúsítottként hallgatta ki Hunvald György kettős állampolgárságú régi ismerősét, korábbi üzlettársát. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2003-tól 2008 végéig több millió forint vesztegetési pénzt adott át Hunvald Györgynek, aki ennek fejében VII. kerületi önkormányzati megrendelésekkel látta el az ismerőse érdekeltségébe tartozó céget. Hunvald ismerőse Hunvaldék keszthelyi nyaralóingatlanának kialakítását is több millió forinttal támogatta.

A főügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Hunvald György ismerőse folytatólagosan a kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetést követett el. A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsításközlés és az őrizetbe vétel ellen, ezt a panaszt azonban a Legfőbb Ügyészség elutasította. A gyanúsítottal szemben a nyomozási bíró lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek