2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A tűzvédelmi szabályok szigorítása veszélyezteti a gyümölcstermelő gazdálkodók megélhetését

A tűzvédelmi szabályok szigorítása veszélyezteti a gyümölcstermelő gazdálkodók megélhetését

A fagyosszentek a magyar népi hagyomány szerint a Pongrác-, Szervác-, Bonifác-napok (május 12., 13., 14.), valamint Orbán napjának (május 25.) a közös elnevezése. A kései fagyok elleni védekezés egyik hagyományos módja a füstölés. A kisebb gazdaságoknak sok esetben jelenti a túlélést az ültetvény ilyen módon való védelme, hiszen egy tetemes fagykár az egész évi termést tönkreteheti. A március 5-én hatályba lépett Országos Tűzvédelmi Rendelet azonban ezt a fagyvédelmi lehetőséget gyakorlatilag megszünteti.
A tavaszi, lokális fagyok hatékony kivédése nem lehetséges a rendelet betartása mellett, ezért a Jobbik azonnali lépéseket vár a döntéshozóktól. Természetesen a Jobbik is üdvözli az emberi élet védelmében tett szigorításokat és a hulladékkezelés környezetbarát megoldásainak elterjedését is támogatjuk. Azonban az életszerűtlen módosítás eredményeként családok sokaságának megélhetését kockáztatják, aminek megoldása nem várhat.

A Jobbik azonnali módosítást követel annak érdekében, hogy a füstölést fagyvédelmi célokra, meghatározott időszakban hatósági vegzálás és bürokratikus útvesztők nélkül alkalmazhassák az érintett gazdálkodók!

Magyar Zoltán és Zakó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek