2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A kormány értelmiségi helyett bürokratát csinál a pedagógusokból

DK: A pedagógus társadalom a napokban a tanítás nevelés mellett vagy helyett dokumentumokat gyárt. Azért, hogy hozzá juthassanak a nekik korábban ígéret béremelés egy részéhez, a tapasztalt tanítóknak és tanároknak 100-160 oldalas portfóliót kell készítenie. Az elkészült dokumentációnak köze sincs pedagógia munka minőségéhez, zömmel formálós adminisztratív előírásoknak felel meg.
A kormány az ígért életpálya helyett kiszolgáltatottságot, fölösleges bürokráciát és többlet munkát kínál a pedagógusoknak. Az egész minősítési rendszer csak arra jó, hogy a kormányzat kénye-kedve szerint dönthessen a besorolásokról, értelmiségi helyett hivatalnok létbe kényszerítse a pedagógusokat. Az is lehetséges, hogy a kormány ismét megszegi ígéretét, és a minősítésre hivatkozva csak az erre jogosultak egy része számára teszi lehetővé a magasabb fizetési osztályba lépést.

A Demokratikus Koalíció elutasítja a minősítés bürokratikus rendszerét. Követeljük, hogy a kormány ígéretének megfelelően minden további adminisztrációs huzavona nélkül biztosítsa a jogosultak számára a magasabb fizetési osztályba lépést.
A választás után az új kormány a pedagógusok képviselőivel együtt dolgozza majd ki az oktatásban dolgozók további minőségi bérezésének rendszerét.

Niedermüller Péter
DK alelnök

Arató Gergely
a DK szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …