2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az iskola könyvtárát fejlesztették a Földesben

2014. február 28-án befejeződik a Földes Ferenc Gimnázium könyvtári infrastruktúra fejlesztését támogató projektje, melyhez a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 5 500 000 Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.


A projekt célja a képzés, tanulás színvonalának javítása a könyvtár informatikai struktúrájának korszerűsítésével és a hatékony kommunikáció megteremtésével. A program keretében megteremtették a modern kölcsönzési rendszer alapjait, az on-line katalógusrendszert, és az elektronikus olvasó azonosító rendszert, mely a tanulókat és a könyvtári dokumentumokat rendszerezi, egyszerűsítve a könyvtári rendszer használatát. A támogatásból hardver (használói számítógép, szervergép, multi funkciós nyomtató, laptop, Blue Ray írók, optikai nagyító fólia) és szoftver eszközöket (könyvtári szoftver) szereztek be és helyeztek üzembe.
A könyvtári szolgáltatásnak a pályázat által megvalósuló küldetése, hogy a diákok a könyvtárban őrzött dokumentumokhoz és információvagyonhoz helytől függetlenül, egyenlő eséllyel hozzáférjenek.
Átfogó célkitűzése a projektnek, hogy a korszerűsítéssel és a hatékony kommunikáció megteremtésével a tanulók ellátási, kiszolgálási színvonalának emelésével javuljon a képzés, tanulás színvonala.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek