2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

A Jobbik mélyen elítéli a kairói keresztényellenes támadást

A Jobbik Magyarországért Mozgalom fájdalommal értesült a most vasárnap Kairóban, a kopt egyház központja, a Szent Márk-katedrális közelében történt robbantásról, mely legalább 25, a vasárnapi szentmisén részt vevő ember halálát okozta. A brutális támadást, mely éppen a karácsony előtti várakozás időszakában érte a kopt közösséget, a leghatározottabban elítéljük, az áldozatok családja felé pedig őszinte részvétünket fejezzük ki.

Noha a támadók kilétére mindeddig nem derült fény, aggodalomra okot adónak tartjuk, hogy az elmúlt években határozottan erősödött a keresztényellenesség a Közel-Keleten, valamint hogy az az Iszlám Állam, mely kétezer éves keresztény közösségek lemészárlásáért felelős, Egyiptom és a vele szomszédos Líbia területén is aktív.

Bízunk benne, hogy a terroristák, bárkik is legyenek, nem bírják az egyiptomi társadalom támogatását, és kilétükre hamarosan fény derül, a kopt keresztény közösség pedig a jövőben szabadon és békében gyakorolhatja hitét. Keresztény emberekként üdvözöljük egyúttal a szunnita iszlám legnagyobb vallási iskolája, az al-Azhar által kiadott közleményt, melyben hangsúlyozták, hogy a békés emberek elleni támadás ellentétben áll az iszlám előírásaival.

A Jobbik kéri az egyiptomi kormányt és az egyiptomi embereket, hogy szálljanak szembe a minden vallást meggyalázó terroristákkal, egyúttal felszólítja az európai kormányokat, köztük a magyar kormányt is, hogy tegyenek meg mindent a Közel-Keleten élő keresztények biztonságának szavatolása és közösségeik védelme érdekében.

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek