2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Múzeumi élmények karácsonyra

Különleges tárlatvezetést tartottak vasárnap a Herman Ottó Múzeumban, ahol rászoruló családokat láttak vendégül.

A Herman Ottó Múzeum és a B.-A.-Z Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház fogott össze annak érdekében, hogy rászoruló családok különleges élményekkel legyenek gazdagabbak így karácsony környékén. Az együttműködés keretében vasárnap délelőtt a múzeum olyan látogatókat fogadott, akik társadalmi, illetve életkörülményeik miatt egyébként nem jutnának el kiállításokra. A CSEÖH szervezésében érkező családok tárlatvezetéssel megtekintették a Herman Ottó Múzeum képtárát, illetve a Pannon-tenger Múzeum bemutatóit, és szerény vendéglátásban is részesültek. Ezen felül a múzeum az általa elindított cipősdoboz akcióban beérkezett ajándékcsomagok egy részét is átadta, amelyeket a CSEÖH juttat el olyan családoknak, ahol más formában nem kerülne meglepetés a karácsonyfa alá.

A Herman Ottó Múzeum számára kiemelten fontos, hogy közönsége olyan rétegei is részesülhessenek az általa kínált kulturális élményekből, akik ezt anyagilag nem engedhetnék meg. Éppen ezért nyitottak minden olyan kezdeményezésre, amely segíti ennek a célnak az elérését. A kultúra ugyanis a társadalmi mobilitás egyik legfontosabb eszköze, nem mindegy tehát, hogy milyen széles körben élvezhetik annak előnyeit. Így jött létre ez a két vasárnapi program is.

A Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház elkötelezett képviselője az esélyteremtésnek. Számtalan helyzetben vállal fel és valósít meg esélyteremtő, hátránykompenzáló tevékenységeket önállóan és társszervezetekkel együttműködve, így nagy örömmel és lelkesedéssel kapcsolódott a Herman Ottó Múzeum kezdeményezéséhez is.  A Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház mintegy 50 önkéntes bevonásával készítette elő és valósította meg az együttműködésben rá eső feladatokat. Az önkéntes tevékenység szerepe mindennapjaink során is kiemelten fontos mind a felajánló, mind pedig az abból profitáló csoportok számára. Az adventi időszakban pedig talán a hétköznapoknál is fontosabb üzenetet hordoz ez a vállalás: az egymás felé fordulás, az egymáson segítés értékes ajándékát.

A különleges vasárnapi tárlatvezetést a jövő héten megismétlik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek