2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Jobbik magyarázatot követel az állami vagyon elherdálására

A Jobbik képviselőinek írásbeli kérdésére, mely a nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági szempontból is stratégiai jelentőségű Budapest Airport Zrt. teljes külföldi tulajdonba adásáról, a Fidesz álláspontjának 180 fokos fordulatáról szól, az illetékes minisztertől érdemi, hiteles válasz nem érkezett. Ezért a Jobbik újabb, részletesebb kérdéssel fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

Az előző miniszteri válaszból ugyanis nem derül ki, hogy az eladásnál miért hagyták figyelmen kívül a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezet és az üzemi tanács által benyújtott kifogást, melynek az eladásra halasztó hatállyal kellene lennie. Arra sem érkezett válasz, hogy a kormány egy év alatt miért nem hívta le azt a 25 millió eurós, azaz csaknem 7 milliárd forintos kötbért, melynek jogosságát már másodfokú bírósági ítélet is alátámasztja. A miniszteri válaszból továbbá az sem derül ki, hogy a Fidesz miért az éveken át hangoztatott, az állami tulajdon megtartására illetve növelésére vonatkozó szavaival ellentétben cselekszik.

A Jobbik – a gazdagok kormányával ellentétben – csakis a magyar emberek érdekében cselekszik, ezért várjuk a konkrét válaszokat a miértekre és a Fidesz pálfordulására.

Bertha Szilvia és Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek