2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik is beállt a sorba – kétszázmilliót költenének Lyukóvölgy felzárkóztatására

A Jobbik is beállt a sorba – kétszázmilliót költenének Lyukóvölgy felzárkóztatására

Elképesztő, hogy Miskolc jobbikos városvezetői is készek elkölteni kétszázmillió forintot Lyukóvölgy integrációjára. Emlékszem még rá, amikor Jakab Péter a Jobbik mostani elnöke a „Világsátor” (Európai Roma Kulturális Központ) létrehozása ellen kampányolt, mára azonban kiderült, hogy a Jobbik nem csak az elveit, de programját is feladta, amikor összeborult a Gyurcsány Ferenc vezette balliberális oldallal.


Látjuk országszerte, hogy ezeknek a felzárkóztató programoknak az elmúlt harminc évben semmi eredménye nem volt. Mára a korábban csak Lyukóvölgy nagy részére jellemző igénytelen életmód Miskolc más pontjain is megjelent. Ahhoz, hogy valaki betartsa a közösségi együttélés szabályait, hogy ne szemetelje tele a saját és más portáját, hogy elkezdjen a kertjében termelni, vagy hogy a gyermeke – aki az iskolában ingyen kap ebédet, ingyen kap tankönyveket és kedvezményesen utazik – ne morzsolódjon le, az főként akarat és nem pénz kérdése.
Először elvárni kell és utána jutalmazni, hiszen csak azok az emberek érdemlik meg a támogatást, akik önhibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe. Nem mindegy hogy valaki azért szegény mert a Tiszai árvíz elviszi az ingatlanát, vagy azért mert a szocpolos ingatlanból eladta az ajtót meg az ablakot.
A Mi Hazánk Mozgalom leállítaná ezeket az értelmetlen pénzszórásokat, szerintünk a törvények szigorítására, a hatósági munka hatékonyabbá tételére, és a gyermekvédelem fejlesztésére lenne szükség. Ezt a kétszázmillió forintot pedig a gyermekvédelemben dolgozók bérének emelésére, a befogadó intézményhálózat fejlesztésére kellene költeni.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…