2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Követeljük az árvaellátás legkisebb összegének duplájára emelését!

Érthetetlen, hogy több mint 10 év kormányzás alatt az árvaellátás összegét miért nem sikerült a nevetségesen alacsony összegről magasabbra növelni. Ahogy érthetetlen az is, hogy a köztársasági elnöknek miért csak most tűnt fel, hogy a koronavírusnak vannak áldozatai, nekik pedig árván maradt gyerekeik.

Úgy szól a fáma, hogy hetek óta azon gondolkodott Áder János és felesége, hogy miként tehetnék magukat végre hasznossá – a köztársasági elnök eddigi tevékenysége ugyanis finoman szólva sem hagyott mély nyomot a rövidtávú emlékezetben. Őszintén reméljük, hogy nem csak politikai marketingszempontok által vezérelve döntöttek úgy, hogy alapítványt hoznak létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére.

A szüleiket elvesztő gyermekek sorsa egy normálisan működő társadalomban ugyanis valóban prioritás – más kérdés, hogy róluk nem feltétlenül alapítványoknak, hanem konkrétan az államnak, noch dazu a magát épp kereszténynek hazudó kormánynak lenne kutyakötelessége gondoskodni. Azonban egyelőre ott tartunk, hogy Áder János elvtársai még az áldozatok számát is elhallgatják, a gyerekeket tesztelés nélkül, felelőtlenül visszaküldik az iskolákba és a felelősségvállalás helyett – terelésként – a magyar ellenzék ellen indítanak telefonon zaklató rágalomhadjáratot. Apropó! Ez ellen miért nem szólal fel egy magára valamit is adó köztársasági elnök?

Az ország szörnyű tragédiája, hogy a 25 ezer áldozat és a koronavírus miatt több mint 600 gyerek maradt árván. Ugyanakkor Magyarországon 55 ezer árva vagy félárva gyermek jogosult árvaellátásra, és közülük 42 ezren kapnak 50.000 forintnál kevesebb pénzt havonta. Ez a Jobbiknak mint szociálisan érzékeny néppártnak elfogadhatatlan!

Éppen ezért követeljük a 24.250. ft-os árvaellátás legkisebb összegének 50.000. ft-ra történő azonnali emelését!

Amennyiben Áder János, valamint a Fidesz-kormány valóban az árvák ügye mellett állnak, akkor támogatják a Jobbik ezzel kapcsolatban benyújtott javaslatát, és nem hagyják, hogy jövő januárig kelljen várni erre az emelésre!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…