2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik a közszférát érintő javaslatokkal egészítené ki a rendkívüli parlamenti ülés napirendjét

A Jobbik a közszférát érintő javaslatokkal egészítené ki a rendkívüli parlamenti ülés napirendjét

A Jobbik kezdeményezi, hogy az augusztus végi rendkívüli parlamenti ülés napirendjét a pedagógusok béremelésére vonatkozó pontokon felül egészítsék ki más, a közszférát érintő javaslatok tárgyalásával is. Ennek érdekében több saját kezdeményezéssel élünk az Országgyűlés felé. A héten benyújtott határozati javaslatunkban kezdeményeztük, hogy a kormány a jövő évi költségvetésről szóló javaslatában indítványozza az 5 éve befagyasztott 38 650 forintos köztisztviselői illetményalapnak – az időközben bekövetkezett fogyasztói árindex változásának megfelelően – 49 226 forintra emelését, ezáltal megállítva a közszolgálatban dolgozó emberek életszínvonalának zuhanását, egyben ösztönözve a jól teljesítő, tehetséges emberek közszférában maradását.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy hatékonyabbá és célszerűbbé tegyük a jelenlegi illetményrendszert is. A Fidesz és a baloldali kormányok által az elmúlt 22 évben kialakított rendszerben sokszor a vezetéssel ápolt személyi kapcsolatok milyensége határozza meg a fizetés nagyságát is. Ehelyett a Jobbik egy olyan, objektív teljesítménymérésen alapuló rendszer megalkotására tesz javaslatot, mely a jól teljesítő köztisztviselők számára kedvez, nem pedig a „csókosoknak”. Ennek érdekében javasoljuk, hogy az illetményalap 25 százalékát teljesítménybér-elemként határozzák meg.

Átfogó szakmai munka elindítását kezdeményezzük a közfeladatok ellátása terén is. A Fidesz-kormány ugyanis úgy kezdett neki a közszféra átalakításának, hogy még az ellátott közfeladatokat sem gyűjtötte össze, és a közigazgatásban dolgozók sem tudhatnak arról, hogy a jelenleg folyó „reformok” eredményeként hány embernek marad meg munkahelye, és milyenek lesznek a végső szervezeti keretek.

A Jobbik fontosnak tartja az e-közigazgatás megerősítését, ennek érdekében javasoljuk ezen megoldások szélesebb körű alkalmazását, valamint az eddigi, sokszor politikaközeli cégek által megnyert pályázatok felülvizsgálatát és az utánuk következő intézkedések kiértékelését is.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …