2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A Fővárosi Vízművek nem termelheti tovább a gigaprofitot az idegen befektetőknek

A fővárosi Jobbik-frakció minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel azért harcol, hogy a Fővárosi Önkormányzat visszaszerezhesse a Fővárosi Vízművek Zrt. (FV) részvényeinek 25 százalékát a francia Suez és a német RWE közös konzorciumától. A rendkívüli közgyűlésen a Jobbik támogatni fogja a visszavásárlást.
A képviselőcsoport már korábban is felemelte szavát annak érdekében, hogy a kufárprivatizátorok markába került, a befektetőknek gigaprofitot, Budapest lakóinak pedig egyre elviselhetetlenebb terheket jelentő közműcégek helyzetét rendezze és ismételten önkormányzati tulajdonba helyezze.

A frakció ugyanakkor figyelmezteti az érintetteket, hogy a fővárosi magánosításnak a budapesti lakosok érdekeit kell szolgálnia. A hatalmas profitot termelő, idegenek kezére került cégeket leginkább azért kell visszaszerezni, hogy a fővárosi lakosok fizetési kötelezettségeit csökkenteni tudják. Az ugyanis nem járható út, hogy most az idegenek, később pedig a hazaiak sarcolhassák úgy a budapestieket, hogy aránytalanul nagy összegeket fizettetnek velük a szolgáltatásokért.

A fővárosi Jobbik a jövőre is gondolva rendelettel kívánja biztosítani, hogy még egyszer ne kerülhessen idegen kézbe a Fővárosi Vízművek. A Jobbik továbbra is napirenden tartja, hogy jogi, erkölcsi és politikai felelősség terheli azokat, akik a Budapest szempontjából előnytelen szerződéseket megkötötték, és elfogadtak olyan feltételeket, amelyek a privatizátoroknak iszonyú mértékű hasznot hoztak, Budapest lakóinak pedig egyre növekvő anyagi terheket okoznak.

Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek