2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Fidesz veszni hagyja a Szigetközt és a vizet

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár azonnali leváltását követeli a Jobbik azok után, hogy egy vele készült interjúban elismerte: a Fidesz-kormány semmit nem kíván tenni a Szigetköz megmentése érdekében. Illés egyértelműen kifejti, bármilyen beruházás, ami a vízhiányos helyzeten segítene, csak pénzpazarlás lenne. A szigetközi emberek megélhetését és a turizmust féltő újságírói kérdésre arrogáns és cinikus módon a Hortobágyot ajánlja a helyiek százezreinek alternatívaként, ahol víz nélkül is van turizmus.

Az államtitkár ténykedésével közveszélyessé vált, ezért mihamarabb el kell távolítani pozíciójából. A kormány Illés tolmácsolásában egyértelművé tette, nem kíván beavatkozni az egyre szélsőségesebbé váló csapadékeloszlás miatt kialakuló vízhiány csökkentése érdekében. Ezzel a Fidesz nem csak a Szigetközről, hanem a Duna-Tisza közén élő emberekről, magyarok millióiról mondott le.

Amennyiben az ország vízháztartásának helyreállítása érdekében nem történnek mihamarabb radikális intézkedések, úgy a tartósan vízhiányos területek aránya egyre nőni fog. A visszafordíthatatlan károk megakadályozása érdekében felszólítjuk a Fidesz-kormányt, haladéktalanul hagyja abba a vízügy területén az elmúlt években folytatott randalírozást, és a vízügyekhez valóban értő szakpolitikust nevezzen ki Illés helyére a ciklus hátralévő hónapjaira.

Magyarország felelős vízgazdálkodására a jelenlegi politikai palettán kizárólag a Jobbiknak van programja, melyet kormányra kerülése esetén haladéktalanul elkezd megvalósítani.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek