2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Fidesz szerint pont megfelelő az elbocsájtottak létbiztonsága

Hétfőn az Országgyűlés Foglalkoztatási Bizottsága megtárgyalta határozati javaslatomat, amely Dunaferrhez hasonló esetekben a jelentős foglalkoztatóktól csoportos létszámleépítéssel elküldött emberek létbiztonságát növelte volna.
A javaslat a célzott, ingyenes szakképzést, a tartós munkanélküliekre vonatkozó elhelyezkedést támogató kedvezményekre rögtön az elbocsájtástól történő jogosultságot, valamint hiteltartozás esetére a törlesztési kötelezettség átmeneti felfüggesztését célozta meg.

Azonban a kormány és a Fidesz szerint mindezekre nem szükséges újabb jogszabályt alkotni, mert a megfelelő létbiztonság most is rendelkezésükre áll. A hitelrészletek törlesztési kötelezettségének felfüggesztését pedig – abszurd módon – az adósok érdekében (!) nem látta indokoltnak.

Látható, a Fidesznek fogalma sincs a való világról, nem látja az emberek mindennapi problémáit, a megélhetés költségeit és a létbizonytalanságot okozó tényezőket. Nem értik, hogy a munkanélküli ellátásokból, a 28 500 forintból, abból a bizonyos 47 ezerből, de a közmunkáért járó, ezt alig meghaladó bérből sem lehet rezsit, hiteleket, napi megélhetést, gyereknevelést finanszírozni még rövid távon sem. Ez pedig a munkanélkülivé lett családok számára 60 nap után a közüzemek kikapcsolásával, 90 napon túl a hitelszerződés felmondásával jár, végső soron pedig otthonuk elvesztését jelenti.

A Jobbik továbbra is követeli, hogy a kormány növelje a létbiztonságot azok számára, akik a hibás kormányzati intézkedések miatt veszítik el munkahelyüket!

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…