2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz már Alaptörvény-módosítás nélkül is korlátozza a sajtó szabadságát

A Jobbik Gyurcsány Ferenc uralmát idéző lépésnek tartja, hogy az Országgyűlési alelnökök és bizottsági elnökök a Fidesznek nem tetsző sajtóterméket – jelesül a Magyar Nemzetet – nem rendelhetnek meg a rendelkezésükre álló keretből. Emlékezetes, ugyanezt a lépést a kormányzó baloldal tette meg hét évvel ezelőtt a Magyar Hírlappal, amikor az akkor még ellenzéki napilap állami megrendeléseit tiltották le.
Úgy tűnik, Orbán Viktoréknak már meg sem kell várni a terrorveszélyhelyzetet, a sajtó befolyásolására, az információszerzés szűkítésére már most felhatalmazást éreznek. Megszállták a közmédiát, bújtatott közpénzek felhasználásával növelik folyamatosan az internetes, televíziós, rádiós és nyomtatott fideszes médiabirodalmat, köztük a Habony-műveket. Ahogy a jelenlegi példa is mutatja, mindez nem elég nekik, arroganciájuk nem ismer határokat, a független és ellenzéki orgánumokat megpróbálják mindenhonnan kitiltani, ahová a hatalmuk elér.

A Jobbik határozottan kiáll a sajtószabadság ügye mellett, elutasítja mind a fideszes, mind pedig a gyurcsányi cenzúrát, amelyek remélhetőleg minél előbb visszaütnek.

Jobbik Sajtóosztály

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…