2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

A DK nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A Parlament ma döntött a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbításáról, amit a kormány a tavalyi évben vezetett be, és aminek számos intézkedésével a Demokratikus Koalíció már akkor sem értett egyet. Az elmúlt évben a kormány visszaélt azzal a korlátlan hatalommal, amit ilyen módon megszerzett: támogatást juttattak a keveseknek, a fideszes oligarcháknak, de közben elfeledeztek a sokakról, a nehéz helyzetben lévő munkavállalókról, vállalkozókról. Ingyenes parkolást vezettek be, de elfeledkeztek a kontaktkutatásról, a tesztelésről. Orbánékat kizárólag az érdekelte, hogy hogyan növelhetik a hatalmukat, és hogyan tömhetik meg a saját zsebüket.

A Demokratikus Koalíció ezért nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Mi, európai magyarok elutasítjuk, hogy a kormány a világjárvány mögé bújva igyekszik saját magához koncentrálni a hatalmat. Különösen taszító, hogy egy nemzeti tragédia árnyékában is kizárólag azzal foglalkoznak, hogyan fordíthatnák a saját javukra ezt a helyzetet. Ha olyan járványügyi szempontból szükséges és indokolt intézkedésről lett volna szó, ami valóban az emberek vagy a gazdaság védelméhez szükséges, akkor azt a DK támogatta volna, de a politikai célú erőfitogtatást továbbra is elutasítjuk.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum