2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A DK elnökségének tagja följelenti Balog Zoltán minisztert

„…Magyarországról semmifajta roma, cigány deportálás nem történt, Ausztriából történt, tehát a magyar cigányokat is onnan vitték, és ezért valóban Magyarország is érintett…” – mondta Balog Zoltán miniszter a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a párt álláspontjáról szólva elmondta: őszintén kíváncsiak arra, vajon mit gondol a miniszter, hogyan kerültek ezek a cigányok Ausztriába? Kivándoroltak talán, hogy kérhessék saját deportálásukat? Azt is szívesen megtudnák, vajon a miniszter szerint Komárom Ausztriában van-e, és ha nem, ugyan miért tervezte a kormány (amelynek ő már akkor is tagja volt) a holokauszt-emlékév keretében, hogy idén augusztus 2-án a komáromi Csillagerődben, a magyarországi roma deportálások központjában emlékeznek meg a Pharrajimosról?

A politikus szerint Balog Zoltán e kijelentése miatt alaposan gyanúsítható a holokauszt relativizálásának a Btk. 269/C. §-ba ütköző bűntettével, amely szerint „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”, ezért följelentést tesz a miniszter ellen.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek