2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

61%-os díjemelést szavazott meg a Fidesz

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén tárgyalta a főváros és a BKK közötti feladat-ellátási szerződés módosítására vonatkozó előterjesztést. A javaslatban általános működési változtatásokat fogalmaztak meg, azonban egy része bizonyos típusú tömegközlekedési jegyek drágulására vonatkozott.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. szeptember 1. hatállyal módosította az országos közösségi közlekedési szolgáltatásokkal kötött Közszolgáltatási Szerződést, olyan tartalommal, hogy megszünteti az 5 km-es távolságra szóló jegyeket. A benyújtott javaslat értelmében ez alapján változtatná meg a BKK a díjszabását ugyanerre a termékcsaládra vonatkozóan. Ennek következtében a külső agglomeráció és Budapest között tömegközeledést igénybe vevők akár 61 %-al magasabb árat fizethetnek majd busz, vagy HÉV menetjegyükért.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által bevezetett módosítás azonban – ahogy a javaslatban le is írták – nem jelent automatikus kötelezettséget a BKK-nak a díjemelésre. A fővárosi Jobbik számára ezért elfogadhatatlan, hogy mégis bevezetik ezt a módosítást.

A díjemelésre vonatkozó rész miatt az előterjesztésre külön szavazást kért a Jobbik frakciója, és nem szavazta meg a drágulást. A Fidesz képviselői támogatták a nagymértékű díjemelést.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek