2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Elbocsátások ellen demonstrál a Jobbik Abaújszántón

 

Demonstrációval és aláírásgyűjtéssel tiltakozik a Jobbik az állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft abaújszántói üzemének leépítése ellen, mely több száz család egzisztenciáját fenyegeti.
Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke elmondta, egy éve annak, hogy a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója tömegesen küldi el alkalmazottait, noha a cég nyereséges, 2010-ben például a válság ellenére is több mint 6 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el. A vállalat 2011-ben Hajdúnánáson bővített – tette hozzá -, ahol Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt mondta, nincs fölösleges ember, mert az országépítésben mindenkire számít a kormány. Úgy tűnik Abaújban ez nem igaz – fogalmazott Jakab Péter, akit a dolgozók arról informáltak, hogy a közeljövőben újabb 45 munkavállalót bocsátanak el hivatkozva arra, hogy az üzem veszteséges. Ennek kapcsán a jobbikos politikus jelezte, az abaújszántói üzem a Fidesz hatalomra kerülését megelőző 30 évben nyereséges volt, vagyis lehet, hogy nem a dolgozókat kellene elbocsátani, hanem a kormányt. A politikus bírálta a térség fideszes országgyűlési képviselőit is. Mint mondta, Ódor Ferenc és Koncz Ferenc lemondtak Abaújról, ezért úgy illő, hogy lemondjanak a mandátumukról is.

Hocza Tamás, a Jobbik regionális megyei alelnöke szerint az újabb elbocsátások jól mutatják, hogy a kormány munkahelyvédelme olcsó marketing, drága következményekkel. A Fidesz 300 család sorsával játszik. Közülük sokan rendelkeznek lakáshitellel is, amit munka nélkül nem tudnak majd törleszteni – tette hozzá az alelnök, aki szerint a kormány felelőtlen foglalkoztatáspolitikája szociális katasztrófával fenyeget. „Erre szeretnénk felhívni a figyelmet azzal a demonstrációval, amit szeptember 22-én 11 órakor tartunk az abaújszántói kézműipari üzem előtt” – mondta Hocza Tamás, hozzátéve, aláírásokat is gyűjtenek azért, hogy a kormányt szembesítsék az abaúji emberek egyre kilátástalanabb helyzetével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…