2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Egységben Magyarországért: Kósa Lajos megfutamodott és lemondta a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülését – vajon mit akar a kormány takargatni?

Egységben Magyarországért: Kósa Lajos megfutamodott és lemondta a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülését – vajon mit akar a kormány takargatni?

Lassan egy hét telt el úgy, hogy sem a honvédelmi minisztertől, sem pedig az Orbán-kormány más tagjától nem kaptunk megnyugtató választ arra, hogy mit keresett múlt csütörtökön éjjel 40 percet a magyar légtérben egy robbanószerkezettel ellátott katonai felderítődrón.

Az egységes ellenzék pártjai azt várták, hogy a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság pénteki ülésén végre magyarázatokkal áll elő a helyzet felett az irányítást látványosan elveszítő Fidesz-kormány, ám kevesebb mint 24 órával a kezdés előtt Kósa Lajos mindenfajta magyarázat nélkül lemondta az ülést.

Az egységes ellenzék pártjai mélységesen felháborítónak tartják, hogy a magyar emberek alapvető biztonságát érintő ügyben a kormány tagjai képtelenek voltak az elmúlt egy hétben megnyugtató válasszal szolgálni, majd Kósa Lajossal még a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság összeülését is megakadályoztatták. Kósa Lajos gyáva és megmagyarázhatatlan akciója után már csak egy kérdés maradt: mit akar a Fidesz a magyar emberek elől elhallgatni, milyen takargatnivalója maradt a kormánynak a katonai felderítődrón ügyében? Az Egységben Magyarországért pártjai természetesen a Fidesz megfutamodása után ismételten kezdeményezik a bizottság összehívását, ugyanis számunkra a magyar emberek biztonsága többet ér annál, minthogy beletörődjünk Orbánék semmittevésébe.

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ellenzéki tagjai:

Vadai Ágnes

Harangozó Tamás

Lukács László György

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek