2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Szégyen, hogy a MÁV kifizetteti a helyjegyet az Ukrajnából menekülőkkel – Tegyék ingyenessé a helyjegyeket is az érintettek számára!

DK: Szégyen, hogy a MÁV kifizetteti a helyjegyet az Ukrajnából menekülőkkel – Tegyék ingyenessé a helyjegyeket is az érintettek számára!

Nem egy történet látott napvilágot arról, hogy az Ukrajnából menekülőknek még a pályaudvarokon lévő mosdóhelyiségekhez is a civilek adják össze az aprópénzt, hiszen az ukrán hrivnyát senki sem fogadja el az országban.

De felháborító az is, hogy bár a MÁV beharangozta, hogy a járataikon ingyen utazhatnak a menekültek, de a 3 eurós helyjegyet mégis meg kell váltaniuk a nemzetközi vonatokra. Mivel erről tájékoztatást sem kapnak, így a vonaton kerülnek gyakran megalázó helyzetbe, ha csak – úgyszintén jószándékú civilek – ki nem segítik őket.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, intézkedjenek arról, hogy a helyjegy is legyen ingyenes az érintettek számára! Szégyen, hogy a MÁV kőkemény eurókat fizettet az Ukrajnából menekülőkkel a helyjegyekért. Alapvető probléma a szervezetlenség, a fejetlenség az országban, Orbánék logikátlan döntéseinek mi is áldozatai vagyunk. De elfogadhatatlan, hogy a háború elől menekülőket ilyen megalázó helyzeteknek teszik ki, és sürgős intézkedésekre lesz szükség, mert a helyzet magától nem fog megváltozni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek