2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK az ellenzék pártjaival közösen szolidaritását fejezi ki a sztrájkoló pedagógusokkal és diákokkal

A DK az ellenzék pártjaival közösen szolidaritását fejezi ki a sztrájkoló pedagógusokkal és diákokkal

A mai pedagógussztrájk és a kormány semmittevése is bizonyítja: a tanárok és az iskolák sorsa függ az április 3-i kormányváltástól. Az elmúlt hetekben Orbán Viktorék bebizonyították, hogy ők mit gondolnak a pedagógusokról.

Megfélemlítéssel, politikai üzengetéssel, fenyegetéssel és fizetéslevonással próbálták meg elvenni a tanárok kedvét attól, hogy felhívják a magyar iskolákban uralkodó állapotokra a figyelmet. Orbán nem hajlandó meghallgatni a pedagógusokat, akik így napról napra kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe.

A Demokratikus Koalíció az egységes ellenzék pártjaival közösen szolidaritását fejezi ki a sztrájkoló pedagógusokkal és diákokkal. Orbánék 12 éves kormányzásuk végére nem csupán anyagilag és erkölcsileg alázták meg a pedagógusokat, hanem a megélhetési válság szélére taszítottak őket. Az április 3-i kormányváltás után a béreket legalább 50%-kal meg kell emelnünk, hogy megszüntethessük a pedagógusok elvándorlását. Emellett feladatunk lesz a bérek értékállóságának garantálása, az erkölcsi megbecsülés és a szakmai önállóság visszadása is. Helyreállítjuk a tankönyvválasztás szabadságát, az értelmetlen központosítások helyett visszaadjuk a pedagógusok kezébe a gyerekeink jövőjét. Ez az egységes ellenzék közös vállalása!

Arató Gergely és Kanász-Nagy Máté sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/629037468196027/

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-Kb4UTg9MFS

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum