2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Elindult a nyolcadik városnéző sétaévad Miskolcon

Elindult a nyolcadik városnéző sétaévad Miskolcon

A népszerű, úgynevezett garantált városnézések már nyolcadik évadát kezdte meg Miskolc turisztikai szervezete március 12-én, szombaton. A „Keresd a nőt!” című belvárosi tematikus sétán olyan hölgyekről esett szó, akik fontos szerepet játszottak a város életében – a túrázó csoport felkeresett nőket ábrázoló szobrokat és olyan épületeket, ahol nőalakok díszítik a homlokzatokat.

A szezonnyitó városnéző sétán részt vett Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere, aki köszöntőjében méltatta a város értékeit és a városnézések fontosságát.

Az érdeklődő helybeliek és a városba látogató turisták a megelőző években rendszeresen ismerkedhettek a belvárosi érdekességekkel – minden hónapban más tematikához kapcsolódva. Az idén lesznek ismétlő séták olyan témák kapcsán, amelyekről részben már szó esett a korábbi esztendőkben – tette közzé a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. –, ilyen a „Herman Ottó nyomában” vagy a „Városi virágok, gyümölcsök – másképp”, és megjelennek új témák, új helyszínek is, mint a Mária-út vagy a „Malmok – az árvíztől a Csodamalomig”. A Tourinform Miskolc 2022-ben is márciustól novemberig tervezi a garantált városnézéseket, amelyekre a lokálpatrióta érdeklődő miskolciak akár sétabérletet is válthatnak.

A tematikus belvárosi séták mellett a főszezonban már tavaly is szerveztek garantált programokat más városrészekbe is, tehát Lillafüreden, Diósgyőrben, az Avason és Miskolctapolcán szintén lehetőség volt ismerkedni a város kincseivel. Így lesz az az idén is, de ezen a nyáron új helyszínnel bővül a kínálat: Görömböly érdekességeit ugyancsak megismerhetik a résztvevők. Az éves programnaptár alapján már most tervezhetők a miskolci városnézések, amelyeket a turisztikai szervezet saját idegenvezetői tartanak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …