2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kisajátítsa a komáromiak vízkészletét!

DK: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kisajátítsa a komáromiak vízkészletét!

Tatabányán és környékén kiváló minőségű az ivóvíz, amelyet az itt lévő vízbányából nyer a térség, ám a szénbányák bezárása után helyreálló egyensúly a mostani ipari beavatkozások miatt ismét felborult, így a tatai víz már nem felel meg az EU-s Víz Keretirányelv követelményeinek sem.

Mivel tatai források alig adnak vizet, vagy már el is apadtak, ezért a Tata-komáromi vízvezeték pályázatát módosították, hogy engedélyezzék a felszín alatti vizek ipari felhasználását. Ezt először a „komáromi ipari park megnövekedett vízigényével”, később Komárom város megnövekedett vízigényével indokolták. Formálisan tehát nem a tatabányai karsztvizet használják fel az ipari parkban, hanem az eddigi komáromi ivóvizet, cserébe viszont a karsztból érkezik a komáromi ivóvíz.

A DK szerint tarthatatlan, hogy a fideszes kormány sorra szavaz le minden olyan javaslatot a témában, ami nem a kormánypártok felől érkezik. A fideszes polgármester biztosítja a fideszes kiváltságosok kiszolgálását a településrendezési jogszabályokkal, a befektetőt kitömik uniós vagy hazai támogatással, és a kivitelező szintén leszedi a sápot. Mindenki jól jár, kivéve a tataiakat és a megye lakosságát, akiknek egy élhetetlen város marad a megnövekedett forgalommal és sérült természeti élőhelyekkel.  Azért kell leváltani április 3-án a kormányt, hogy végre az itt élők véleménye kerüljön a középpontba, ne a korrupció és a lopás!

Konczer Erik és Ungár Péter témában tartott sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció és az LMP Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/1384403738675999

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek