2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 407 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Már ősztől bezárhatnak a szociális intézmények a rezsinövelés és a benzinársapka kivezetése miatt – Egymillió gondozásra szoruló ember kerülhet az utcára

DK: Már ősztől bezárhatnak a szociális intézmények a rezsinövelés és a benzinársapka kivezetése miatt – Egymillió gondozásra szoruló ember kerülhet az utcára

Szakmai szervezetek beszámolóinak sora hívta fel a figyelmet arra, hogy már ősszel bezárhatnak szociális intézmények, mert nem tudják kifizetni a megemelt közületi rezsidíjakat és munkatársaik nem jutnak el a segítségre szorulókhoz, mert nem lesz miből teletankolni az autókat.

Az egyeztetés nélkül bejelentett emelések a kisebb ellátóknál már idén év végéig is több milliós, a nagyobb intézményeknél több tízmillió forintos költségvetési hiányt generálnak. Ezzel gyakorlatilag Orbánék kivégezték a szociális ellátást is.

A Demokratikus Koalíció gyalázatosnak tartja a törvénytelen kormány ámokfutását, ezért követeljük, hogy azonnal rendezzék ezt a rendkívül súlyos helyzetet, mielőtt beláthatatlan katasztrófa szakad ránk. Az orbáni inflációval, adóemeléssel, megszorításokkal és rezsiemeléssel szemben ott állnak a milliós fizetésemelések, amiket a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok zsebelnek be. Eközben már a szociális ellátást is a szakadék szélére sodorják, nem törődve azzal, mi lesz a kiszolgáltatott, idős, beteg emberek sorsa, kitől és hogyan kapnak ellátást a jövőben. Ez elfogadhatatlan, visszataszító és aljas lépés, amit nem lehet szó nélkül hagyni!

Gy. Németh Erzsébet

A DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek