2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • Sárgabarackos, tejmentes, fitt és finom? Van ilyen torta!

Sárgabarackos, tejmentes, fitt és finom? Van ilyen torta!

Már sokan beraktároztak a kamrájukba, hűtőjükbe az idei zamatos sárgabarackokból vagy az azokból készült püréből, lekvárból, kompótból. Ez a finom gyümölcs a mindennapi ételeink illetve azok összetevői közé tartozik. Azonban számos innovatív, fitt és egészséges ételhez, akár édességhez is felhasználható.

 

– A tejmentes, paleo, keto táplálkozásba illeszkedő ToTu termékek gyártójaként élvezzük, hogy ennyi különleges és ízletes étel receptje kerül megosztásra túró, cukrászati krém, tejföl helyettesítő, tojásfehérje alapú termékeinkből. Ezek a receptek ráadásul a szezonalitást is követik. Ilyen Szabó Anita, gasztroblogger sárgabarackos ToTu torta receptje is, melyet bátran ajánlunk a nyári, könnyed ebédek zárására vagy vendégfogadásra is – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékcsalád fejlesztője.

 

A tojásfehérje és a sárgabarack kombinálása, más egészségtudatos összetevőkkel különösen egészséges, a modern táplálkozási trendeknek megfelelő ételeket eredményez.

 

Sárgabarackos ToTu torta

 

Hozzávalók:

A zselés betéthez:

20 dkg sárgabarack püré

2 dkg eritrit

4 gramm pektin

5 dkg aszalt sárgabarack

 

Az alaphoz:

6 dkg bármilyen, a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édesmorzsa

1 teáskanál holland kakaó

3 dkg folyékony kókuszolaj

 

A ToTus réteghez:

30 dkg ToTu

5 dkg eritritol

30 dkg sárgabarack püré

4 lapzselatin (vagy 7 g por)

fél dl forró víz

 

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 evőkanál folyékony kókuszolaj

 

A zselés betéthez a pürét forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. Még két percig főzzük. Háztartási fóliával bélelt 16 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük. Rátesszük a megdermedt zselét.

 

A ToTus réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, befedjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

 

Tipp: Miután eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát, forró vízbe mártott késsel egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét, folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás után mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani.

 

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…

További cikkek