2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK a rezsiemelés visszavonását kezdeményező határozati javaslatot nyújtott be

A DK a rezsiemelés visszavonását kezdeményező határozati javaslatot nyújtott be

Orbán Viktor hazudott az egész országnak. Azt mondta, hogy amíg ő lesz a miniszterelnök, addig a rezsicsökkentés marad. Aztán eltörölte a rezsicsökkentést és fájdalmas rezsiemelésbe fogott akkor, amikor a magyar családokat amúgyis fojtogatja az orbáni infláció.

Családok és nyugdíjasok ezrei, ha nem tízezrei fognak télikabátban ülni a fűtetlen otthonaikban Orbán rezsiemelése miatt, míg a többség minden pénzét a rezsiszámlákra fogja költeni, amíg bírja.

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy a kormány vonja vissza a rezsiemelést; ne duplázza meg az áram árát, és ne emelje a hétszeresére a gáz árát! A DK szerint vissza kell vonni a kormányzati rezsiemelést, és kidolgozni a családokat is megvédő, és gazdaságilag is fenntartható rezsicsökkentést. A DK szerint függetlenül attól, hogy ki-mit gondol a rezsicsökkentésről, az biztos, hogy azt a jelenlegi helyzetben nem szabad egy tollvonással megszüntetni, és kétszeresére emelni az áram, hétszeresére a gáz árát. Ez megengedhetetlen, ez az ország és a magyar emberek nyílt átverése.

Kálmán Olga 

A DK frakciószóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek