2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Külügyi kémbotrány – Polt Péter hivatalból indítson eljárást hazaárulás miatt! 

DK: Külügyi kémbotrány – Polt Péter hivatalból indítson eljárást hazaárulás miatt! 

A Direkt36 tudta meg, hogy orosz hackercsoportok évek óta kibertámadás alatt tartják a magyar külügyet, amely mára védtelennek látszik a támadások ellen.

Az oknyomozó cikk szerint a magyar szolgálatok 8-10 évvel ezelőtt még állták a sarat a támadások ellen, az Orbán-kormány azonban nem vette komolyan ezeket a támadásokat, sőt szervezetileg át is alakította a kibervédelmet, amely az átalakításoknak köszönhetően jó ideje tehetetlen ez ellen. Az oroszok minisztériumi belső levelezéseket, és államtitkokat továbbító védett hálózatokat törtek fel, miközben Orbán Viktor még évekig hazajárt Moszkvába bólogatni.

A DK szerint ha mindez igaz, akkor az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a magyar külügyben és a magyar kormányban. Ha az Orbán-kormány tudta, hogy orosz kibertámadás alatt áll az ország, és erre úgy reagált, hogy előbb leépítette a kibervédelmet, majd ezt az egészet eltitkolta a nyilvánosság és az ország előtt, az a hazaárulás minősített esete. A DK azt követeli, hogy Polt Péter indítson hivatalból eljárást hazaárulás miatt! Mivel Polt Péter gyakran parlamenti írásbeli kérdések alapján indít eljárásokat, ezért írásbeli kérdésben fogom megkérdezni tőle, hogy ez mi, ha nem hazaárulás. Ha azt akarjuk, hogy ne egy orosz csatlósállam legyünk Vlagyimir Putyin farzsebében, akkor április 3-án szavazzunk az egységes ellenzékre!

dr. Vadai Ágnes

a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek