2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

10 dolog, amit ne tegyél a bőröddel

Bőrünk egészsége megjelenésünk fontos része, de emellett egészségi állapotunkról és vitalitásunkról is sokat elárul. Az év minden időszakában fontos odafigyelnünk arra, hogy hogyan ápoljuk jól a bőrünket, milyen hatóanyagok, mindennapi szokások vannak rá jó hatással, azonban jóval kevesebb szó esik arról, hogy mi az, amit ne tegyünk, annak érdekében, hogy sokáig egészséges maradhasson – szakértő tippjeivel.

  1. Ne mulasszuk el az arctisztítást

Ha a sminket nem mossuk le nap végén, a bőr nem tud lélegezni, a pórusok eltömődnek, amik mitesszert és pattanást eredményeznek az arcbőrön.

  1. Ne nyomkodjuk a pattanásokat

Bár nehéz megállni, de nagyon rosszat tesz a nagy erejű nyomás. Ha mégis mindenképp ki kell nyomnunk egy pattanást, a kipirosodott bőrhöz érdemes körömvirág krémet használni.

  1. Ne radírozzunk túl gyakran

Fontos a bőrünk peelingezése, hiszen az elhalt hámsejtek alatt friss bőrréteg található, amely sokkal egészségesebb és könnyebben szívja be a különböző krémeket.

  1. Ne váltogassuk gyorsan a krémeket

Érdemes az új krémeket egy lassú folyamat során hozzászoktatni a bőrünkhöz, és ha ez megtörtént már lehet egyszerre több krémet alkalmazni. A krémeknek is időt kell adnunk míg kifejtik a megfelelő hatást, melyre képesek.

  1. Ne nyúlkáljunk az arcunkhoz

Ha sokat érünk az arcunkhoz, a sok bacillus gyorsan eljuthat a bőrünkhöz, ezáltal pattanásokat eredményezve az arcbőrön.

  1. Ne forró vízzel mossuk bőrünket

Alapvetően ne forró vízben fürödjünk vagy mossunk arcot. A túl meleg víz kiszáríthatja bőrünket, hiszen a meleg hatására megnyílnak a pórusok és fokozódik a bőr természetes vízleadása (TEWL).

  1. Kerüljük a jég használatát

Rengeteg házi praktika szól arról, hogy használjunk jeges pakolást, ha hűsíteni akarjuk a bőrünket, de a valóságban ezek a trükkök nem egészen működnek. Ha hűsítő érzésre vágyunk, érdemes mentolos vagy aloe verás krémet alkalmaznunk.

  1. Ne tegyünk citromot az arcunkra

A citromsav erős anyag, mely maró, sőt égető hatással rendelkezik, ha bőrrel érintkezik. Ha citrusos felfrissülésre vágyunk, használjunk inkább olyan krémeket, amelyek citromot tartalmaznak.

„A citromban levő citromsav ph kiegyenlítő és hámoldó hatású, azonban ezt megfelelő készítmény használatával alkalmazzuk, ne magát a gyümölcsöt tegyük arcunkra, mert az kárt okozhat bőrünkön, hiszen maró, égető és szárító hatással bír” – tette hozzá Szabó Noémi, kozmetikus.

  1. Ne nassoljunk túl sokat

Nemcsak az alakunkon, de a bőrünkön is meg fog látszani, ha sokat nassolunk. Természetesen néha belefér egy kis édesség, de semmiképpen nem szabad túlzásba esni.

  1. Ne sportoljunk sminkben

Edzés alatt a pórusok kitágulnak, így a bőrükön lévő smink és egyéb baktériumok a legmélyebb rétegekbe is eljutnak és elraktározódnak. Érdemes tehát sportolás előtt mindig lemosni a sminket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ma van a Véradók Világnapja
Június 14-e a Véradók Világnapja. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen köszönti a véradókat, akik önzetlenségükkel hozzáj…

További cikkek