2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Közel egyhangúlag szavazta meg a Nemzeti Választási Bizottság, hogy Ráczné Földi Judit országgyűlési képviselő legyen

DK: Közel egyhangúlag szavazta meg a Nemzeti Választási Bizottság, hogy Ráczné Földi Judit országgyűlési képviselő legyen

Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. A DK Elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a DK-t megillető, megüresedett országgyűlési mandátumot.

A NVB ma közel egyhangúlag, 13 IGEN szavazattal és 1 NEM szavazattal fogadta el, hogy Ráczné Földi Judit felvehesse a mandátumát. Az NVB határozatára a választott tagok mellett igennel szavazott például a DK, az LMP, a Jobbik, és a Párbeszéd NVB-delegáltja is az ülésen, amelyen kizárólag a momentumos delegált szavazott nemmel.

Ezzel meghiúsult a Momentum kísérlete, amely során egy korábban megadott meghatalmazás visszavonásával akarták jogilag megakadályozni, hogy a DK élhessen a pártot megillető jelölési jogával. Az eset példa nélküli, hiszen eddig minden ellenzéki párt betartotta a közös lista állításakor kötött közös ellenzéki megállapodást, amelyet a Momentum most egyoldalúan megszegett azzal, hogy nem tartotta be korábbi adott szavát és megállapodásban foglalt kötelezettségét.

A Demokratikus Koalíció sok sikert kíván Ráczné Földi Juditnak! A DK egyetlen ellenfele a Fidesz, ezért továbbra is természetes szövetségesként tekintünk mindenkire, aki szemben áll az Orbán-rendszerrel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek