2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Indítsák újra az M0-ás Szigetszentmiklós melletti csomópontjának építését!

DK: Indítsák újra az M0-ás Szigetszentmiklós melletti csomópontjának építését!

Szigetszentmiklós polgármestere egy olyan döntést titkolt el a város lakói elől, amivel kiszolgáltatta őket egy multicég önzésének. Nagy János a Magyar Közút Zrt.-nek tavaly októberben küldött írásos nyilatkozatában lemondott arról, hogy megépüljön az M0-ás körgyűrű sáméhegyi csomópontjának déli ága, így a Tesco hatalmas raktárbázisa a csomópont forgalomba helyezése nélkül is megnyithat, a jelenleginél is rosszabb közlekedési helyzetbe hozva a Csepel-sziget valamennyi lakóját, mivel a raktár megnyitása után naponta 2400 jármű, ebből legalább 1500 teherautó és kamion fogja terhelni Szigetszentmiklós fő kivezető útját. 

A Demokratikus Koalíció követeli az Orbán-kormánytól, hogy indítsák újra az M0-ás sáméhegyi – jelenleg csonka – csomópontjának építését! Írjanak ki soron kívüli közbeszerzést a kérdéses csomópont megépítésére! Csak akkor nyisson meg a TESCO logisztikai központja, ha megépül az M0-ás csomópontja is! A DK emellett írásbeli kérdést nyújt be Lázár János építési és közlekedési miniszternek: miért engedik a TESCO-nak, hogy az M0-ás csomópont megépítése nélkül építkezzenek? Miért fontosabbak a külföldi multicégek érdekei, mint a helyi emberek életminősége és egészsége? Nem engedhetjük, hogy Nagy János polgármester és az Orbán-kormány döntése miatt a szigetszentmiklósiak naphosszat üljenek a dugókban, a családok pedig zajtól és benzingőztől szenvedjenek! Nagy Jánosnak nyilvánosan el kell számolnia az eltitkolt döntésével a szigetszentmiklósiak előtt!

Kocsis Éva, a DK szigetszentmiklósi választókerületi elnöke, a Miklósi Városvédő Kör vezetője
Varju László, a DK országgyűlési képviselője, alelnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…