2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Hiába könyörög uniós pénzekért az Orbán-kormány, nem fog kapni – A Fidesz megszorításokra készül a választások után

DK: Hiába könyörög uniós pénzekért az Orbán-kormány, nem fog kapni – A Fidesz megszorításokra készül a választások után

Tavaly az Orbán-kormány arra hivatkozva utasította vissza az uniós hitelkeret lehívását, hogy nincs rá szükségünk, hiszen a magyar gazdaság jól teljesít.
A visszautasítás valós oka azonban inkább az lehet, hogy a kormányzati korrupció mértéke miatt biztosan nem kapnánk meg ezt a pénzt. A kormány most mégis levelet írt az Európai Bizottságnak, hogy szeretne hozzájutni a pénzhez, ez azonban nem fog sikerülni, ahogy Orbánék a többi, korrupció miatt felfüggesztett támogatást sem kaphatják meg.

A DK szerint ha a Fidesz marad kormányon, akkor Magyarország továbbra sem fog uniós pénzeket kapni, ezért Orbán Viktor megszorításokat fog végrehajtani. A DK szerint csak az egységes ellenzék győzelme tudja garantálni, hogy Magyarország hozzá fog jutni az uniós pénzekhez, és nem lesznek megszorítások. Aki április 3-án a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz, ezért azt kérjük, hogy aki megszorítások helyett az uniós pénzek újraindítását szeretné, szavazzon az egységes ellenzékre! Nem kérünk sem Orbán Viktorból, sem a megszorításokból, mi meg fogjuk kapni azokat az uniós támogatásokat, amikhez Orbán Viktor nem jut hozzá.

Dr. Bősz Anett
A DK frakcióvezető-helyettese, a Költségvetési Bizottság tagja, a Liberálisok elnöke, Pest megye 1. választókörzetének ellenzéki képviselőjelöltje 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek