2023. 03. 27. hétfő

Hajnalka
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Rónai Sándor a Pegasus-botrányt vizsgáló bizottság főtagja lett az Európai Parlamentben – uniós vizsgálat indul Orbánék ellen

DK: Rónai Sándor a Pegasus-botrányt vizsgáló bizottság főtagja lett az Európai Parlamentben – uniós vizsgálat indul Orbánék ellen

Két hete döntött az Európai Parlament, hogy létrehoznak egy bizottságot, amely az izraeli kémszoftver használatát vizsgálja. Ennek a bizottságnak lett most főtagja Rónai Sándor, a DK EP-képviselője.

A testület azt vizsgálja, hogy a tagországok kormányai, így az Orbán-kormány, sértettek-e uniós jogot a Pegasus nevű kémszoftver használatával.

Magyarországon Orbánék hónapok óta titkolják, kik azok az újságírók, politikusok, akiket lehallgattak a kémszoftver segítségével. Rónai Sándorék feladata most az lesz az Európai Parlamentben, hogy kiderítsék, visszaélt-e az Orbán-kormány a kémszoftverrel és használták-e azt politikai célokra. A DK szerint egyetlen uniós országban sem maradhat következmények nélkül az, ha egy kormány saját állampolgárait figyeli meg mindenféle bűncselekmény gyanúja nélkül, illegális eszközökkel. Orbán Viktor nem titkolózhat tovább a legsötétebb diktatúrákból ismerős nemzetközi botrányban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek