2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Februárban már 8 százalék felett volt a drágulás – a kormány elvesztette az irányítást a forint, az infláció és a magyar gazdaság sorsa felett!

DK: Februárban már 8 százalék felett volt a drágulás – a kormány elvesztette az irányítást a forint, az infláció és a magyar gazdaság sorsa felett!

Jóformán nincs olyan nap a héten, mikor ne jelenne meg egy cikk arról, hogy épp minek ment fel az ára Magyarországon, de minden egyes bevásárlásnál a saját pénztárcánkon is érezhető, milyen katasztrofális a helyzet.

Az Orbán-kormány olyan mélyre vitte a gazdaságot, olyan inflációt szabadított ránk, hogy nincs olyan család, akinek ne okozna fejtörést egy bevásárlás. Tavaly februárhoz képest az idei év második hónapjában az élelmiszerek ára 11,3 százalékkal nőtt: a margariné 25,8, a kenyéré 25,0, a száraztésztáé 22,1, a baromfihúsé 19,2, a sajté 17,9, a péksüteményeké 17,8, a liszté 17,6, a vajé 16,3, a tejtermékeké 15,5, a cukoré 3,8, a szalámié, a szárazkolbászé és a sonkáé 2,5, a sertéshúsé 1,3 százalékkal emelkedett.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék felelőtlenségének köszönhető, hogy történelmi mélypontra került a forint és ennek a magyar családok isszák meg a levét. Az elhibázott orbáni gazdaságpolitika láthatóan továbbra is az egekbe löki az élelmiszerárakat, amit a milliárdos fideszes eliten kívül mindenki érez az országban. Ennek fogunk mi véget vetni felelős gazdaságpolitikával; rövid távon a forint megerősítésével, hosszabb távon pedig az euró bevezetésével, és ezért kell április 3-án legyőznünk a Fidesz-kormányt.

Varga Zoltán 

A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…