2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az ismert magyar energia-italgyártó cégcsoport támogatást nyújt az Ukrajnából menekülteknek

Az ismert magyar energia-italgyártó cégcsoport támogatást nyújt az Ukrajnából menekülteknek

Vitaminitalt és jegesteát, illetve ruhát, táskát, takarót és törölközőt adományozott az ukrajnai háborús helyzet elől hazánkba menekülők számára a magyar cégcsoport. A közel 50 millió forint összértékű adományt javarészt a tiszabecsi, kölcsei és túristvándi határátkelőknél és a Nyugati pályaudvarnál osztja szét a bajbajutottak között a Baptista Szeretetszolgálat.

 

„A kialakult háborús helyzetben több ukrán kollégánk is érintett, így első lépésben az ő Magyarországra jutásukat és létbiztonságuk megteremtését segítettük. De nem volt kérdés, hogy szeretnénk támogatást nyújtani többeknek is, akik most váratlanul nehéz helyzetbe kerültek. A Baptista Szeretetszolgálattól kapott visszajelzések alapján döntöttünk úgy, hogy a határon átkelőknek jegesteát, vitaminitalt, valamint ruházati termékeket küldünk. Az elmúlt napokban 15 raklapnyi italt, többezer mellényt, pólót, széldzsekit, pulóvert, törölközőt, zoknit, sporttáskát biztosítottunk a menekülteknek, közel 50 millió forint összértékben.” – mondta el Vecsei Márton, a cégcsoport egyik márkavezetője a segítségnyújtás kapcsán.

„Nagy szükség van a támogatásra, hiszen a több napos utazás és sok-sok órás várakozás után zömében nők és gyermekek érkeznek Ukrajnából. Azonnali segítségre van szükségük, élelmiszerre és ruhákra, amit felvehetnek, olyan dolgokra, melyet könnyen magukkal vihetnek az ideiglenes szállásukra és a további útra.” – tette hozzá Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa.

A cégcsoport nem először segít – működésének 15 éve alatt többszáz millió forint értékben támogatott már kiemelt társadalmi ügyeket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekonkológiai osztályának fejlesztésére, valamint a koronavírus járvány miatt szükséges eszközök beszerzésére például 50 millió forintot adott; 2020-ban közel 100 millió forintos adományozási akciójának keretében az ország gyermekotthonaiban élő valamennyi gyereket fejenként 18 ezer forint értékű ajándékkal lepett meg; tavaly karácsonykor pedig bejelentette, egy 50 millió forint értékű Bringa-kertet fejleszt Szikszó városában, színvonalas és egészséges szabadidőeltöltési lehetőséget biztosítva a környékben élőknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek