2023. 09. 23. szombat

Tekla, Líviusz
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le Várhelyi Olivér magyar EU-biztos az EP-képviselőket – Azonnal mondjon le!

DK: Bekapcsolva felejtett mikrofonba hülyézte le Várhelyi Olivér magyar EU-biztos az EP-képviselőket – Azonnal mondjon le!

A mai európai parlamenti ülésen felszólalt a fideszes Várhelyi Olivér magyar uniós biztos is. Nem tudjuk, hogy a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős fideszes uniós biztos általában miket szokott mondani, miután a felszólalásait követően kikapcsolta a mikrofonját, most azonban ízelítőt kaptunk belőle, ugyanis a mai felszólalása után megfeledkezett a mikrofonja kikapcsolásáról.

Várhelyi Olivér a felszólalása után azt mondta a többi EP-képviselőre utalva: „hány hülye van még?”. Ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet.

A Demokratikus Koalíció Várhelyi Olivér azonnali lemondását követeli, ha pedig nem hajlandó magától lemondani, akkor elvárjuk az Európai Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől, hogy azonnal rúgja ki! Nem történhet meg, hogy egy fideszes ilyen szégyent hoz a magyarokra, hogy lehülyézi az 500 millió európai polgár képviseletében ott ülő EP-képviselőket, akiknek éppen az a dolguk, hogy őt kérdezzék! A DK természetesen tájékoztatja a példátlan esetről az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökét is, kikérjük magunknak, hogy bárki így viselkedjen az Európai Parlamentben.

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szeptember 23-a legyen a Te napod! Dicsőítésekkel és tanúságtételekel a II. János Pál pápa téren reggel 9 órától este hatig. A programsorozat Szentmis…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleine…