2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

Így válassz éttermet randevú céljából

Legyen szó félénk ismerkedésről vagy egy több éves kapcsolatról, egy randevú előtt szinte mindenkinek van néhány pillangó a gyomrában. Ez teljesen természetes reakció, sőt, tiszteletreméltó is! Azt jelenti, hogy tiszteled a partnered, szeretnéd, ha minden jól sülne el és sikeres lenne a randevútok.

 

 

Ha úgy döntöttetek, hogy étterembe mentek, bizonyos értelemben kockázatot is vállaltok. Így már nem csak kettőtökön, de az éttermen is múlik, milyen lesz az alkalom megítélése és megjelennek olyan tényezők, amiket nem tudtok befolyásolni.

Ugyanakkor számos lehetőséget is tartogat egy éttermi randevú. A megfelelően kiválasztott hely tökéletes közeget teremt, rengeteg időtök van beszélgetni és semmi sem köti úgy össze az embereket, mint egy jó étel.

Hogyan kell tehát megtalálni azt a különleges éttermet Budapesten, amellyel már önmagában is plusz ponttal kezdődik a randi?

Válassz típust!

A tökéletes helyszín megtalálásának első lépése, hogy kiválasszátok, milyen éttermet kerestek. Ne álljatok meg ott, hogy a Google keresési kulcsszavaitok a “hangulatos étterem Budapest”!

Ha van egy adott nemzeti konyha, amelyet mindketten szívesen kipróbálnátok, ne riadjatok vissza tőle! Közösen megkóstolni valami újat hatalmas élmény és még ha nem is ízlik végül, akkor is együtt tapasztaltátok meg!

Ha pedig szeretnétek igazán kiöltözni és valami nagyon különleges élményt szerezni, válasszatok előkelőbb helyeket! Ez is egy típus, egy kiindulópont, amely mentén már könnyebb lesz a végső döntés!

Ismerd a partnered!

Ha éttermi randevút tervezel, nem lehet túlzottan titkolózni a partnered előtt, az első randi esetében legalábbis biztosan. Nagyon sokan vannak, akik valamilyen típusú ételallergiával vagy -érzékenységgel küzdenek vagy “csupán” szigorú diétát folytatnak – bármilyen okból.

Mindenképp tudd meg, hogy a másiknak van-e bármilyen különleges igénye és keress olyan helyeket, amelyek alternatívát jelenthetnek!

Ma már szinte mindenhol találhatunk vegetáriánus opciókat az étlapon, de a vegánok egy fokkal nehezebb helyzetben vannak. A laktózérzékenyek egy része megfelelő enzimekkel szinte bármit megehet, a tejfehérjére allergiások számára azonban biztosan “mentes” lehetőségekre van szükség.

A lista szinte végtelen: glutén, zeller, mogyoró…

A legtöbb étterem azonban valamilyen formában az interneten is közzéteszi az étlapját, így a legbiztosabb, ha ezt megosztod partnereddel, ő pedig eldönti, hogy az adott kínálatban talál-e olyat, amit megehet és szívesen meg is enne.

Még egy kritérium, amit semmiképp ne veszíts szem elől: az alkohol. Van, aki egyáltalán nem szeretne inni egy randevún. Tartsd tiszteletben!

Ugyanakkor ha a partnerednek van valamilyen preferenciája, arra is figyelj! Ha például tudod, hogy szereti a vörösborokat, válassz egy olasz éttermet! Kevés olyan romantikus opció van, mint egy jó olasz pasta egy pohár fantasztikus borral.

Használd az internetet!

Ahogyan arról volt már szó, az interneten ma már minden megtalálható. Egy étterem kapcsán nem csak az étlapot nézheted meg érkezés előtt, de értékelések százait is elolvashatod, mielőtt egyáltalán döntesz. Ez pedig olyan lehetőség, amit kár lenne kihagyni!

Bár mindenkinek eltérő az ízlése, más-más dolgokért szeretünk vagy éppen nem szeretünk dolgokat, az internetes értékeléseket megéri figyelembe venni! Ha például azt olvasod egy hely kapcsán, hogy nem volt megfelelő a higiénia, gyorsan húzd is ki a listádról!

De hogy pozitívat is említsünk: ha szinte csakis 4-5 csillagos értékeléseket találsz, az emberek pedig több dologról is pozitívan nyilatkoznak (több, eltérő fogásról, a hangulatról, a kiszolgálásról…), valószínűleg jó úton haladsz.

Az internet napjainkban könnyedén válhat átokká, azonban nem szabad, hogy az áldás-oldalát elfeledd!

Figyelj a hangulatra!

Ez az a pont, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Hangulat!

Alapjaiban meghatározza a randevút, hiszen míg egy rossz étel esetleg közös (negatív) beszédtémát szolgáltat, ha például nem tudtok egymással beszélgetni a túl hangos zene miatt, hamvában holt a találkozó.

Itt következik az internet következő varázsa: nézd meg a képeket! A hivatalos fotókat az étterem honlapján, a vendégek által feltöltött képeket a közösségi médiában, amihez csak hozzáférsz. A zenét nem fogod hallani, de ha azt látod, hogy a háttérben az emberek nevetnek, mondat közepén járnak és láthatóan jól érzik magukat, sok mindenre tudsz következtetni.

Válassz bisztrót!

Végül az utolsó tanács a legkonkrétabb, hiszen egy igazi jolly joker. A bisztró a romantika megtestesülése, a tökéletes randevú méginkább tökéletes helyszíne.

Nézd meg például a Hoppá! Bistro-t! Ez a mesés kis romantikus étterem Budapest szívében található, így nem lesz baj a megközelítéssel; ajánlatai újítók, de hagyományosak, így szinte mindenki tud választani neki való fogást; végül pedig tudatosan követi a bisztrók legfőbb “irányelveit”.

Természetesen a bisztrónak nincsen definíciója, nincsen lista, amelyen pipálgatni kell az egyes pontokat, a Hoppá! Bistro-ban mégis olyan érzése van az embernek, hogy itt bizony minden teljesül. Kellemes hangulatot biztosítanak halk zenével, bensőséges légkörrel. Vegyítik a magyar és francia konyhát, izgalmat csempésznek a jól ismert fogásokba. Figyelnek a szezonalitásra, aktuális ajánlatokkal várják vendégeiket. És kell-e ennél több a tökéletes randevúhoz?

Igen, kell!

Te és a partnered!

Több viszont már tényleg nem./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …