2023. 10. 1. vasárnap

Malvin
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Az Orbán-kormány brutális árakat szabadított a magyar családok nyakába – Csökkentse a kormány az alapvető élelmiszerek áfáját!

DK: Az Orbán-kormány brutális árakat szabadított a magyar családok nyakába – Csökkentse a kormány az alapvető élelmiszerek áfáját!

A G7 számításai az újabb bizonyítékai annak, amit a magyar családok tömegei hetek és hónapok óta éreznek minden egyes bevásárlásnál: végérvényesen elszabadultak a magyarországi élelmiszerárak.

A gazdasági szakportál legfrissebb jelentése szerint ma az alapvető élelmiszerek közül a tésztáért, a tojásért, a paradicsomért és a kávéért is több mint másfélszer annyit kell fizetni, mint egy évvel ezelőtt.

A Demokratikus Koalíció szerint az elszabaduló élelmiszerárak előszámú felelőse Orbán Viktor és kormánya, amely az elmúlt hónapokban karba tett kézzel nézte, ahogy az árdrágulás már egy egyszerű bevásárlást is luxussá tesz magyar családok százezreinek. A DK azt követeli a kormánytól, hogy végre érdemben álljon a magyar családok oldalára, csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját, különben a rekordtempójú drágulás végleg maga alá fogja temetni a magyar családok alapvető anyagi biztonságát.

Varju László

a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek