2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány újabb szorongató intézkedésekkel fogja büntetni a fővárost

DK: A kormány újabb szorongató intézkedésekkel fogja büntetni a fővárost

A Parlament Törvényalkotási Bizottsága elé terjesztettek jó néhány törvénymódosítást, amik között vannak olyan intézkedéstervezetek, amelyek a fővárost érintik. Ezek közé tartozik az a javaslat, amivel három teret, a Podmaniczky, a Széchenyi és a Vörösmarty teret elvennék a Fővárostól, és az V. kerületnek adnák.

A kormány létrehozná a Budapesti Agglomerációs Tanácsot, amely a budapesti fejlesztésekről fog dönteni, nyilvánvalóan fideszes többséggel, illetve előrevetítik, hogy a BKV tönkremegy és nem tudja ellátni a jövőben a feladatát.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a kormány ismét a fővárost és lakóit fogja büntetni a szorongató intézkedésekkel. A Vörösmarty tér bekebelezése például semmi másról nem szól, mint hogy Tiborcz Istvánnak megkönnyítsék a szállodaberuházásokat a csókos, V. kerületi fideszes polgármesterrel megállapodva. Veszélybe kerül a karácsonyi vásár is, de minimum egy Fidesz-közeli vállalkozó szervezheti majd ezentúl azt is. Elképesztő, hogy milyen energiát fordítanak arra, hogy a budapestiek életét megkeserítsék, a saját önző érdekeik miatt. Sehol más országban nem elképzelhető, hogy a kormány a fővárost módszeresen kivérezteti, ez kizárólag az orbáni Magyarországon fordulhat elő, de nem fog büntetlenül maradni, ezt mindenképpen garantálhatjuk!

Gy. Németh Erzsébet

A DK országgyűlési képviselője, korábbi főpolgármester-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek