2022. 09. 29. csütörtök

Mihály
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Elfogadhatatlan, hogy visszamenőlegesen emeli meg a kormány a rezsiköltségeket!

Elfogadhatatlan, hogy visszamenőlegesen emeli meg a kormány a rezsiköltségeket!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteki közleménye úgy szól, hogy „az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák”. Ha a KTK közleményét a magyar nyelv általánosan elfogadott módján értelmezzük, akkor ezek szerint a rezsidíjak drasztikus emelése nem az augusztus 1-jével kezdődő időszak fogyasztása alapján kerül megállapítása, hanem a legutóbbi leolvasás alapján megállapított átalánydíjon már egyből érvényesíteni akarja a kormány.

 

Ez elfogadhatatlan.

 

Ha valóban így valósulna meg a díjemelés, akkor azzal úgy fog a kormány – a hivatalos tájékoztatások szerint – egymillió magyar családot nehéz helyzetbe sodorni, hogy azok jóhiszeműen fogyasztottak az átlagosnál több energiát az elmúlt időszakban. Ha valóban így hajtják végre az évtized legdurvább megszorítását, akkor ez az Orbán-kormány öszödi beszéde, hiszen a Fidesz eddig azt hazudta, hogy fenntartja a rezsicsökkentést a választások után is.

 

A Jobbik követeli, hogy mielőbb tisztázza a helyzetet a kormány! Valóban az elmúlt év átlagfogyasztását veszik-e figyelembe, azaz valóban visszamenőlegesen törlik a rezsicsökkentést? Valóban akkora díjemelésre számíthatnak a magyar családok, mint amit Németh Szilárd belengetett? Vagyis nemcsak az áram, hanem a rendszerhasználati díj is radikálisan emelkedik?

 

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…