2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: 24 milliárdból épült tartalékaréna Tatabányán a kézilabda Eb-re – Mikor lesz már elég a lopásból Orbánéknak? Kocsis Mátéhoz fordulunk

DK: 24 milliárdból épült tartalékaréna Tatabányán a kézilabda Eb-re – Mikor lesz már elég a lopásból Orbánéknak? Kocsis Mátéhoz fordulunk

A ma véget érő kézilabda Eb előtti napokban adták át Tatabányán a mintegy 24 milliárd forintért megépített új kézilabdacsarnokot, melynek végső költségei a tervezettek sokszorosára nőttek, a kivitelező cég csodák csodájára Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltségébe tartozik.

A kézilabdacsarnoknak 6, majd 18,5 forintból kellett volna elkészülnie, végül az eredetileg becsült összeg négyszeresébe került az adófizetőknek, miközben a kormány újabb 1,8 milliárdot különített el a csarnok berendezésére és üzemeltetésére.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a kézilabda Európa-bajnoksággal is a saját haverjainak a zsebét akarja kitömni. Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjeként ezért Kocsis Mátéhoz fordulok, hogy tisztán lássuk: miért került az eredetileg tervezett összeg négyszeresébe az új aréna? Ki fogja üzemeltetni és mennyiért? Az üzemeltető biztosítani fogja-e a Tatabánya és környéki utánpótlás sportolóknak a kedvezményes használatot? Miért csak egy szűk fideszes elit lehetett az átadáson? Hogy adhatták át a csarnokot úgy, hogy pár nappal korábban a válogatott felkészülési mérkőzéseit még nem tarthatták ott? Idén áprilisban végre olyan kormányt kell választanunk, amely a sport területén sem betonba önti a milliárdokat, hanem az emberekre, a tehetséges fiatalokra, a gyerekek egészséges életmódjára költ.

Dr. Konczer Erik

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje, a DK elnökhelyettese Komárom-Esztergom megye 1. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek