2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Viharciklon hazánk felett is

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Malik névre keresztelt viharciklon középpontja a Botteni-öböl felett található, amely kontinensünk északi felén sok helyütt okoz viharos, helyenként orkánerejű szelet. Ezzel a széllel hideg levegő áramlik a szárazföld középső, és délkeleti vidékei fölé is.
Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európában nyugodtabb, enyhébb időt biztosít egy nagy kiterjedésű anticiklon. Főleg az Ibériai-félszigeten süt sokfelé a nap, északabbra tartósan párás, rétegfelhős területek is előfordulnak, számottevő csapadék azonban ott sem hull.
A Kárpát-medence időjárását is a fent említett viharciklon határozza meg, de a viharos szél hétfőre lassanként csillapodik.

    Várható időjárás hétfő éjfélig:
——————————-

Vasárnap délután, este felhőátvonulások várhatók szórványosan záporral, hózáporral. Éjszakára átmenetileg csökken a felhőzet, számottevő csapadék sem várható.     Hajnaltól nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami fokozatosan meg is vastagszik, így hétfőn a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A legtöbb napsütés a déli megyékben valószínű. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. A nyugati, északnyugati szél vasárnap nagy területen lesz viharos, majd éjszaka veszít ugyan erejéből a szél, de erős lökések továbbra is lehetnek. Hétfőn a délnyugatira forduló szelet kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +1 fok között valószínű, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 9 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hidegebb is előfordulhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek