2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Viharciklon hazánk felett is

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Malik névre keresztelt viharciklon középpontja a Botteni-öböl felett található, amely kontinensünk északi felén sok helyütt okoz viharos, helyenként orkánerejű szelet. Ezzel a széllel hideg levegő áramlik a szárazföld középső, és délkeleti vidékei fölé is.
Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európában nyugodtabb, enyhébb időt biztosít egy nagy kiterjedésű anticiklon. Főleg az Ibériai-félszigeten süt sokfelé a nap, északabbra tartósan párás, rétegfelhős területek is előfordulnak, számottevő csapadék azonban ott sem hull.
A Kárpát-medence időjárását is a fent említett viharciklon határozza meg, de a viharos szél hétfőre lassanként csillapodik.

    Várható időjárás hétfő éjfélig:
——————————-

Vasárnap délután, este felhőátvonulások várhatók szórványosan záporral, hózáporral. Éjszakára átmenetileg csökken a felhőzet, számottevő csapadék sem várható.     Hajnaltól nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami fokozatosan meg is vastagszik, így hétfőn a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A legtöbb napsütés a déli megyékben valószínű. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. A nyugati, északnyugati szél vasárnap nagy területen lesz viharos, majd éjszaka veszít ugyan erejéből a szél, de erős lökések továbbra is lehetnek. Hétfőn a délnyugatira forduló szelet kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +1 fok között valószínű, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 9 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hidegebb is előfordulhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek