2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Viharciklon hazánk felett is

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Malik névre keresztelt viharciklon középpontja a Botteni-öböl felett található, amely kontinensünk északi felén sok helyütt okoz viharos, helyenként orkánerejű szelet. Ezzel a széllel hideg levegő áramlik a szárazföld középső, és délkeleti vidékei fölé is.
Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európában nyugodtabb, enyhébb időt biztosít egy nagy kiterjedésű anticiklon. Főleg az Ibériai-félszigeten süt sokfelé a nap, északabbra tartósan párás, rétegfelhős területek is előfordulnak, számottevő csapadék azonban ott sem hull.
A Kárpát-medence időjárását is a fent említett viharciklon határozza meg, de a viharos szél hétfőre lassanként csillapodik.

    Várható időjárás hétfő éjfélig:
——————————-

Vasárnap délután, este felhőátvonulások várhatók szórványosan záporral, hózáporral. Éjszakára átmenetileg csökken a felhőzet, számottevő csapadék sem várható.     Hajnaltól nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami fokozatosan meg is vastagszik, így hétfőn a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A legtöbb napsütés a déli megyékben valószínű. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. A nyugati, északnyugati szél vasárnap nagy területen lesz viharos, majd éjszaka veszít ugyan erejéből a szél, de erős lökések továbbra is lehetnek. Hétfőn a délnyugatira forduló szelet kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +1 fok között valószínű, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 9 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hidegebb is előfordulhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…