2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 389 HUF
1 GBP 449 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Demokratikus Koalíció: Egy mezőőr lőtte le a szerencsétlen tacskót Dabason? Vizsgálják felül a fegyverhasználati engedélyek kiadását!

Demokratikus Koalíció: Egy mezőőr lőtte le a szerencsétlen tacskót Dabason? Vizsgálják felül a fegyverhasználati engedélyek kiadását!

Agyonlőttek Dabason egy tacskót, meg nem erősített információk szerint a gazda kérésére a mezőőr ölte meg az állatot. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.

A Demokratikus Koalíció szerint minél hamarabb választ kell adniuk a hatóságoknak arra, hogy egy fegyverhasználatra jogosult mezőőr, a hatáskörét áthágva, tényleg lelőhetett-e egy kutyát. Követeljük, hogy vizsgálják felül a fegyverhasználati engedélyek kiadását, hiszen jelenleg néhány teszt és vizsgálat után bárki fegyverhez juthat Magyarországon. Csak is így történhetett meg, hogy a mezőőr ahelyett, hogy jelentette volna az állatkínzásra készülő gazdát a rendőrségen, inkább a kegyetlen kérést teljesítve lelőtte a tacskót. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után olyan országot teremtsen, ahol egyetlen állatkínzó sem úszhatja meg a büntetést és a fegyverhasználatot szigorúan szabályozzák.

Jánosi-Lesi Ágota

a DK állatvédelmi munkacsoportjának a vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pilz Olivér vagyok, a Tanítanék Mozgalom alapítója. Június elején letétbe helyeztem a felmondásomat, amelyet akkor terveztem érvényesíteni, ha elfogad…

További cikkek

Pilz Olivér vagyok, a Tanítanék Mozgalom alapítója. Június elején letétbe helyeztem a felmondásomat, amelyet akkor terveztem érvényesíteni, ha elfogad…