2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Demokratikus Koalíció: Egy mezőőr lőtte le a szerencsétlen tacskót Dabason? Vizsgálják felül a fegyverhasználati engedélyek kiadását!

Demokratikus Koalíció: Egy mezőőr lőtte le a szerencsétlen tacskót Dabason? Vizsgálják felül a fegyverhasználati engedélyek kiadását!

Agyonlőttek Dabason egy tacskót, meg nem erősített információk szerint a gazda kérésére a mezőőr ölte meg az állatot. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.

A Demokratikus Koalíció szerint minél hamarabb választ kell adniuk a hatóságoknak arra, hogy egy fegyverhasználatra jogosult mezőőr, a hatáskörét áthágva, tényleg lelőhetett-e egy kutyát. Követeljük, hogy vizsgálják felül a fegyverhasználati engedélyek kiadását, hiszen jelenleg néhány teszt és vizsgálat után bárki fegyverhez juthat Magyarországon. Csak is így történhetett meg, hogy a mezőőr ahelyett, hogy jelentette volna az állatkínzásra készülő gazdát a rendőrségen, inkább a kegyetlen kérést teljesítve lelőtte a tacskót. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után olyan országot teremtsen, ahol egyetlen állatkínzó sem úszhatja meg a büntetést és a fegyverhasználatot szigorúan szabályozzák.

Jánosi-Lesi Ágota

a DK állatvédelmi munkacsoportjának a vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …