2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • Demokratikus Koalíció: Hozzák nyilvánosságra a Suzuki és az Orbán-kormány titkos megállapodását! Kapnak végre versenyképes fizetést és szakszervezeti jogokat a dolgozók?

Demokratikus Koalíció: Hozzák nyilvánosságra a Suzuki és az Orbán-kormány titkos megállapodását! Kapnak végre versenyképes fizetést és szakszervezeti jogokat a dolgozók?

Megállapodott az Orbán-kormány az esztergomi Suzuki-gyárral a gyártás bővítésére, ám a szerződés részleteit üzleti titokra hivatkozva nem ismerhetjük. Nem tudjuk, hány milliárd forintot kap a japán cég a magyar adófizetőktől, és ezért cserébe hány magyarnak teremt munkahelyet, tisztességes fizetésért. Azt sem tudjuk, vajon az állami támogatásért cserébe engedélyezi-e végre a Suzuki a szakszervezet működését és a dolgozók jogainak gyakorlását.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a Suzuki és az Orbán-kormány titkos megállapodását, mert csak olyan cég beruházására szabad állami támogatást adni, amely az orbáni infláció miatt vállalja, hogy az adott szakterületen magasabb, versenyképes bért fog fizetni az alkalmazottainak, valamint biztosítja a szakszervezeti és munkavállalói jogok gyakorlását. Ezen felül a kormánynak kell biztosítania a magyar dolgozók megfelelő szakképesítésének megszerzését, hogy a magyar adófizetői pénzből létrehozott új munkahelyeken zömében magyarok, és ne külföldi vendégmunkások dolgozhassanak. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Nemes Gábor

A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…